Προβληματισμός για την κίνηση των τριών

Ενστάσεις και διαφορετικές απόψεις για την επιστολή των τριών υπουργών του ΠΑΣΟΚ, υπήρξαν κατά το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο.

Προβληματισμός για την κίνηση των τριών
1'

Πολλοί υπουργοί εξέφρασαν τους φόβους τους πως τέτοιες κινήσεις θα μπορούσαν να ερμηνευθούν αρνητικά από την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρης Ρέππας, είπε ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να θεωρεί την κοινωνία που υποφέρει συντεχνία. Οι κ. Μπεγλίτης και Ξενίδης αρνήθηκαν το διαχωρισμό μεταρρυθμιστών και μη, ενώ η κ. Φώφη Γεννηματά επισήμανε πως χρειάζεται προσοχή στο δημόσιο λόγο.

Άλλοι υπουργοί κράτησαν αποστάσεις (κ. Καστανίδης, Ξενογιανακοπούλου, Παπουτσής, ακόμα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος).

Όλοι οι υπουργοί όμως συμφώνησαν πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανομία και η βία. Ο πρωθυπουργός νωρίτερα, μιλώντας κατά την εισήγησή του, ζήτησε για ακόμα μια φορά εθνική ενότητα, ώστε να βγει η Ελλάδα στο εξωτερικό ενωμένη για να διαπραγματευτεί καλύτερα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, προσδιορίστηκαν οι αρχές που διέπουν τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην επικείμενη διαπραγμάτευση της Κυριακής. Αυτές είναι οι εγγυήσεις για τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή