Πρώτος ο Λοβέρδος σε όλα τα μέτωπα

Την πρωτοκαθεδρία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου επιβεβαίωσε χθες η δημοσκόπηση της εφημερίδας «Το Ποντίκι» κατά την οποία παρουσιάζεται ο δημοφιλέστερος πολιτικός από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παρά το γεγονός ότι αποφεύγει να εκφραστεί δημόσια για τις προθέσεις του κερδίζει συνεχώς έδαφος, όχι μόνο μέσα στο κόμμα, αλλά ειδικότερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου την μεγαλύτερη επιρροή μέχρι στιγμή της έχει ο νυν πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου.

Βουλευτές που στηρίζουν την κίνηση των Τεσσάρων – Λοβέρδου , Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Μόσιαλου - στέλνουν από προχθές μηνύματα με κάθε τρόπο να ηγηθεί της ομάδας ο υπουργός Υγείας και συνταγματολόγος στο επάγγελμα.

Η ίδια εικόνα παρατηρείται και ανάμεσα στα κομματικά στελέχη, τα οποία την τελευταία φορά, το 2007, είχαν δώσει στήριξη στον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει να διατηρεί σταθερά την δύναμή του, αλλά παράλληλα φαίνεται ότι δεν μπορεί να την αυξήσει. Συγκεκριμένα έχει συμφωνήσει σε ένα moratorium με τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος από όλους τους άλλους επιθυμεί να τον διαδεχτεί ο Βενιζέλος.

Όμως αντί αυτό να ευνοεί τον υπουργό Οικονομικών, τον έχει καταδικάσει να εμφανίζεται ο ίδιος ως συνεχιστής της αποτυχημένης πολιτικής Παπανδρέου.

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Ευάγγελο Βενιζέλο ισχυρίζονται πως ο υπουργός Οικονομικών επιδιώκει την παραίτηση του Παπανδρέου, όμως δεν θέλει να τον δει για ακόμη μια φορά απέναντί του.

Τις επόμενες ημέρες όλες οι πλευρές θα ξετυλίξουν τις προθέσεις τους, ενώ η περίοδος των εορτών θα αποδειχθεί καθοριστική για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.