Idra Kayne: «Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εμένα»

Η πρωταγωνίστρια της παράστασης "Μίξερ" στο Μικρό Γκλόρια, Idra Kayne μιλάει στο newsbomb.gr μιλάει για τις εμπειρίες της μπροστά στους προβολείς
Idra Kayne: «Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εμένα»

Η Idra Kayne

@ Χάρης Γκίκας
3'

«Ήξερα από πάντα ότι θέλω να γίνω τραγουδίστρια», λέει η Idra Kayne στη συνέντευξή της στο newsbomb.gr με αφορμή την θεατρική παράσταση «Μίξερ» στο Μικρό Γκλόρια. Η χαρισματική περφόρμερ έχει ανοίξει τα φτερά της τα τελευταία χρόνια και στο θέατρο και στο «Μίξερ» δεν υποδύεται έναν αλλά 35 ρόλους. «Μου αρέσει πολύ ο ρόλος της Αλέκας που είναι το αντικείμενο του πόθου, είναι η γυναίκα για την οποία γίνεται όλος ο χαμός. Είναι μια Κυψελιώτισσα λίγο μαγκάκι, τα λέει έξω από τα δόντια, αφιλτράριστα και μου θυμίζει λίγο εμένα», λέει αναφερόμενη στην παράσταση όπου ένας σκηνοθέτης και μια ηθοποιός αναγκάζονται, ελλείψει χρημάτων, να ανεβάσουν οι δυο τους ένα πολυπρόσωπο έργο που, με χιούμορ, θίγει τα κακώς κείμενα στη χώρα μας. «Θίγουμε την λαμογιά που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, τη διαπλοκή, τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Αλλά βέβαια αυτά δεν συμβαίνουν μόνο εδώ, είναι παγκόσμιο το φαινόμενο. Απλά εδώ φαίνεται ότι αυτό το ένστικτο το έχουμε λίγο πιο αναπτυγμένο», λέει η Idra Kayne πριν θυμηθεί τα παιδικά της χρόνια στην Κυψέλη και την αντίδραση των γονιών της όταν τους αποκάλυψε ότι ο δρόμος της είναι το τραγούδι. «Παραδόξως ήμουν πολύ ντροπαλό παιδί και δεν το έλεγα. Υποδυόμουν την τραγουδίστρια για τον εαυτό μου αλλά όταν έφτασα στην Γ’ Λυκείου κόντεψα να σκάσω και το είπα στους γονείς μου. Ως κλασσικοί Έλληνες γονείς, μου είπαν να πάρω πρώτα ένα πτυχίο και μετά να κάνω ότι θέλω για χόμπι. Σπούδασα κοινωνική λειτουργός στα ΤΕΙ Αθήνας αλλά δεν πήρα ποτέ το πτυχίο», μας λέει. «Έκανα πτυχιακή, έκανα πρακτική αλλά στα τελευταία μαθήματα δεν άντεχα πια. Παράλληλα τραγουδούσα με μπάντες σε διάφορες μουσικές σκηνές οπότε το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εμένα», προσθέτει.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Idra Kayne: «Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εμένα»| newsbomb.gr

Εκεί είναι που νιώθει και πιο πολύ ο εαυτός της αν και απολαμβάνει τη διαδικασία να μαθαίνει θέατρο εμπειρικά. «Στο τραγούδι νιώθω πιο άνετα γιατί το κάνω πολλά χρόνια. Αλλά τελευταία απολαμβάνω όλο και περισσότερο το θέατρο. Έχω ξεκινήσει από μιούζικαλ και ένιωθα άνεση αλλά κουβαλούσα την ανασφάλεια ότι δεν το έχω σπουδάσει και το κάνω εμπειρικά. Όμως είναι πολύ δημιουργικό και μου αρέσει», σημειώνει.

Κεντρικό σημείο της παράστασης «Μίξερ» βέβαια είναι ο έρωτας και ο τρόπος που αλλάζει ο άνθρωπος όταν βρίσκεται υπό την επήρειά του. «Αν είσαι ερωτευμένος και πρόθυμος να εξελιχθείς, να αλλάξεις και να πλησιάσεις τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει, αλλάζει το σκηνικό. Η αλήθεια είναι ότι από κάθε σχέση μου έχω εξελιχθεί και έχω εξελίξει άλλους ανθρώπους. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν έχω δει την εξέλιξη μέσα στη σχέση, την έχω δει μετά, αλλά δεν πειράζει. Εγώ τους καμαρώνω από μακριά και λέω ότι έχω αφήσει ένα αποτύπωμα», υπογραμμίζει.

Info

«Μίξερ»

Μικρό Γκλόρια (Ιπποκράτους 7)

Πληροφορίες: 210 3600832

Κείμενο: Ζέτη Φίτσιου

Πρωτότυπη Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος

Παίζουν: Αλέξανδρος Σιάτρας, Idra Kayne

Επί σκηνής ο μουσικός: Κωνσταντίνος Τσιμπούκης

Τιμές εισιτηρίων:

18€ κανονικό

15€ φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ

Προπώληση

www.ticketservices.gr/event/mixer-ths-zeths-fitsiou/?lang=el