Εθνική Τράπεζα: Eκκίνηση για τον 6ο διαγωνισμό καινοτομίας
Την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 6ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.
Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds).
Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιλεγμένες προτάσεις θα παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας.
Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο, δράσεις στήριξης σε τεχνικές υποδομές σε συνεργασία με την Amazon, δράσεις καθοδήγησης και φιλοξενίας σε συνεργασία με τον ΣΕΒ καθώς και δράσεις καθοδήγησης σε συνεργασία με την Endeavor Greece.
Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 6ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες:
1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
2. Περιβάλλον και τεχνολογία
3. Πολιτισμός και τεχνολογία
Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/ibank/innovation καθώς επίσης και στο Facebook www.facebook.com/ibanknbg και στο youtube www.youtube.com/ibanknbg.
Η υποβολή των προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 στις 15.00.
Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των 20.000, 10.000, 6.000 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από καθηγητές πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.