ΥΓΕΙΑ

Νέα παράταση στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην Υγεία - Συνάντηση Γεωργιάδη - ΠΟΕΔΗΝ

Υπουργείο Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ
X

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που υπηρετούν ήδη στα δημόσια νοσοκομεία, θα δοθεί νέα παράταση στο τέλος Ιουνίου. 

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, την Πέμπτη (16/05/2024), η οποία πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη και πορεία στο υπουργείο Υγείας. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο έθεσαν τα αιτήματα των υγειονομικών.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι οι συμβάσεις των επικουρικών θα ανανεώνονται συνεχώς και δεν θα απολυθεί κανείς, από καμία ειδικότητα. Ανοιχτό άφησε, επίσης, το ενδεχόμενο, οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές να περάσουν στο επικουρικό προσωπικό, χρειάζονται όμως κατάλληλες ενέργειες με το Υπουργείο Εσωτερικών για να ικανοποιηθεί το αίτημα. Με την υπουργό Εσωτερικών, επίσης, θα υπάρξει συνάντηση για να εξεταστεί το αίτημα δυνατότητας σύναψης συμβάσεων μεταξύ των νοσοκομείων και των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που υπηρετούν ήδη, θα δοθεί νέα παράταση στο τέλος Ιουνίου, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε να υπάρξει νέος νόμος για τη χορήγηση της αυξημένης μοριοδότησης στο επικουρικό προσωπικό και την επέκταση των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα PHILOS και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε για την προώθηση της ρύθμισης.

Σχετικές ειδήσεις