ΜΠΑΣΚΕΤ

Κώστας Σλούκας: Μια χρονιά γεμάτη ρεκόρ για τον ηγέτη του Παναθηναϊκού εντός κι εκτός παρκέ!

Κώστας Σλούκας: Μια χρονιά γεμάτη ρεκόρ για τον ηγέτη του Παναθηναϊκού εντός κι εκτός παρκέ!

Ο Κώστας Σλούκας έκανε χρονιά MVP στη φετινή EuroLeague με τον Παναθηναϊκό AKTOR και μια τρομερή κίνηση μετά την πρόκριση στο Final 4.

Η ανακοίνωση της καλύτερης πεντάδας της EuroLeague για τη φετινή σεζόν συμπεριελάμβανε τους Κέντρικ Ναν και Ματίας Λεσόρ, είχε ωστόσο μια μεγάλη απουσία.

Ο Κώστας Σλούκας, όχι μόνο είχε θέση σε αυτή αντί για τη δεύτερη καλύτερη πεντάδα, αλλά με τη χρονιά που έκανε έπρεπε να είναι υποψήφιος για MVP.

Ο κορυφαίος Έλληνας γκαρντ άλλαξε τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό AKTOR το περασμένο καλοκαίρι με την απόφασή του να δεχθεί την πρόταση που του έγινε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό.

Πήρε σε μεγάλο βαθμό από το χέρι τους «πράσινους» με την απόδοσή του στο παρκέ, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν, τον οδήγησε στη δεύτερη θέση της regular season και εν συνεχεία μαζί με τον Κέντρικ Ναν έκαναν τη διαφορά στα playoffs κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον έστειλαν σε Final Four μετά από 12 χρόνια.

Σε μια χρονιά που ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμό στο πρώτο της μισό, ο Κώστας Σλούκας κατέγραψε 12,6 πόντου, 3,2 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ, 0,8 κλεψίματα και 16,1 βαθμούς αξιολόγησης σε 32 ματς, με τους αριθμούς του να εκτοξεύονται στα playoffs όταν κι έκανε τρία ρεκόρ καριέρας. Σε πόντους (29), ασίστ (13) και ριμπάουντ (8).

Σε αυτή την πορεία, μάλιστα, έγινε ο κορυφαίος Έλληνας στην EuroLeague σε ορισμένες κατηγορίες, ξεπερνώντας τον Βασίλη Σπανούλη σε συνολικό PIR στη διοργάνωση, αλλά και σε ασίστ στα playoffs. Κάπως έτσι έφτασε και ο ίδιος στο 11ο Final Four της καριέρας του, με τον Βίκτορ Χριάπα να είναι ο μοναδικός μπροστά του με 12.

Ο Κώστας Σλούκας, ωστόσο, αποδεικνύεται ηγέτης κι εκτός παρκέ, πραγματοποιώντας μια σπουδαία κίνηση που δείχνει και το ανθρώπινο μεγαλείο του.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χάρισε το πριμ πρόκρισης στο Final Four που προβλεπόταν στο συμβόλαιό του, στα μέλη του σταφ της ομάδας (συνεργάτες του Αταμάν, φροντιστές, μέλη του ιατρικού τιμ κλπ), θέλοντας να τους ευχαριστήσει και να τους δείξει πόσο σημαντικοί ήταν στη συνολική προσπάθεια της ομάδας.

Σχετικές ειδήσεις