ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες σινεμά: Στον πλανήτη των πιθήκων, της δίαιτας και του Χάρι Πότερ

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων (Kingdom of the Planet of the Apes)
Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων (Kingdom of the Planet of the Apes)
Village Cinemas

Όλες οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 9 Μαΐου

Η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα μετά τις διακοπές του Πάσχα, φέρνει έξι νέες πρεμιέρες στις σκοτεινές αίθουσες. Ξεχωρίζει το blockbuster του επικού franchise «Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων» και η επιστροφή του Χάρι Πότερ & Ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν σε περιορισμένη κυκλοφορία.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων (Kingdom of the Planet of the Apes)

Ο σκηνοθέτης Wes Ball δίνει νέα πνοή στο παγκόσμιο, επικό franchise που διαδραματίζεται στο μέλλον, μετά τη βασιλεία του Καίσαρα, όπου οι πίθηκοι είναι το κυρίαρχο είδος και ζουν αρμονικά μεταξύ τους ενώ οι άνθρωποι ζουν περιορισμένοι και κρυμμένοι. Καθώς ένας νέος τύραννος ηγέτης πίθηκος χτίζει την αυτοκρατορία του, ένας νεαρός πίθηκος ξεκινά ένα οδυνηρό ταξίδι που θα τον κάνει να αμφισβητήσει όλα όσα γνώριζε για το παρελθόν και να κάνει επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον τόσο για τους πιθήκους όσο και για τους ανθρώπους.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων (Timescape:Back to the Dinosaurs)

Ένα σκάφος. Δυο μικροί εξερευνητές. Μυστηριώδεις εξωγήινοι και επιβλητικοί δεινόσαυροι. Και περιπέτεια στο άπειρο!

Ο Τζέισον, ένα πανέξυπνο νεαρό αγόρι, ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες διαστημόπλοιο που έχει κάνει αναγκαστική προσγείωση σε ένα γειτονικό δάσος. Τον έχει προλάβει για λίγα λεπτά η Λάρα, ένα εξίσου περίεργο κορίτσι, που βάλθηκε κι εκείνη να εξερευνήσει το εξωγήινο σκάφος.

Ενώ προσπαθούν να βρουν τρόπο να λειτουργήσουν το σκάφος, τα δυο παιδιά βρίσκονται αναπάντεχα σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, και πιο συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες της εποχής των δεινοσαύρων - ναι, καλά το καταλάβατε, το σκάφος είναι στην πραγματικότητα χρονομηχανή!

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αριστομένη Τσίρμπα.

Sobibor

Ιστορικό πολεμικό δράμα, ρωσικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Κονσταντίν Χαμπένσκι, με τους Κονσταντίν Χαμπένσκι, Μαρία Κοζεβνίκοβα, Κριστόφ Λαμπέρ, Βόλφγκανγκ Τσέρνι κ.ά.

Βασισμένη σε ένα αληθινό γεγονός του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τη μοναδική πετυχημένη απόπειρα εξέγερσης και απόδρασης από ναζιστικό στρατόπεδο εξόντωσης.

Τον Οκτώβριο του 1943, ο ανθυπολοχαγός του σοβιετικού στρατού Αλεξάντρ Πετσέρσκι συνελήφθη και κατέληξε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Σομπιμπόρ στην Πολωνία, και μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες κατάφερε να σχεδιάσει μια διεθνή εξέγερση κρατουμένων από χώρες της Δυτικής Ευρώπης και την Πολωνία, τη μοναδική επιτυχημένη εξέγερση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί.

The Big Father

Η ταινία «The Big Father» είναι ένα κοινωνικό δράμα το οποίο αφηγείται με μαύρο χιούμορ και άφθονο σασπένς την περιπέτεια ενός οικογενειάρχη, ο οποίος στην προσπάθειά του να σώσει το σπίτι του από τις τράπεζες, καταλήγει να μετατρέψει την ζωή του σε reality show.

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη, συνεργατική ταινία για την οποία οι συντελεστές, επαγγελματίες του χώρου, πιστεύοντας στο όραμα του Κωνσταντίνου Στραγαλινού, προχώρησαν στη συμμετοχή τους με στόχο τη δημιουργία της.

Club Zero

Η Τζέσικα Χάουσνερ καταπιάνεται με την τελευταίας κοπής διατροφική τρέλα, εκτοξεύοντας τα βέλη της κριτικής της στους πιστούς της υγιεινής διατροφής.

Σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο, τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών, λίγο πολύ παραμελημένα από τους γονείς τους, προσπαθούν να ξεπεράσουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα. Εκεί καταφτάνει μια νέα δασκάλα, για τη διατροφή, η οποία υποστηρίζει ότι το σώμα δεν χρειάζεται μεγάλες ποσότητες τροφής για να λειτουργεί. Στην πραγματικότητα, όμως, ο στόχος της είναι να μάθει η ανθρωπότητα να ζει χωρίς φαγητό και οι μαθητές της να γίνουν μέλη του «Club Zero», μιας ιδεατής κοινότητας εκλεκτών που επιβιώνουν δίχως να καταναλώνουν τροφή. Πολύ γρήγορα, η δασκάλα, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανασφαλών μαθητών της, υιοθετώντας τα πιστεύω της, ενώ οι αδιάφοροι γονείς θα αργήσουν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που κρύβουν οι πεποιθήσεις της.

Ντετέκτιβ Κόναν: Το Μαύρο Υποβρύχιο (Detective Conan: Black Iron Submarine)

Μια εγκληματική οργάνωση σχεδιάζει επίθεση σε μία υποβρύχια εγκατάσταση της Interpol, όπου σύντομα θα παρουσιασθεί ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο θα επιτρέπει την άμεση αναγνώριση προσώπων σε όλο τον κόσμο. Ο ντετέκτιβ Κόναν και η παρέα του είναι οι μόνοι που μπορούν να αποτρέψουν την οργάνωση από την απόκτηση πολύτιμων πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κάνει ταινία ένα από τα αγαπημένα βιβλία του Μπαράκ Ομπάμα

Emily in Paris: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της νέας σεζόν στο Netflix

Χρόνια πολλά Τζορτζ Κλούνεϊ: Ο πιο διάσημος καρδιοκατακτητής και φαρσέρ του Χόλιγουντ γίνεται 63