Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Μπάλα φωτιάς» σε ζωντανή μετάδοση διαστημόπλοιο της SpaceX και ο Έλον Μασκ... πανηγυρίζει (vid)

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Με μια εντυπωσιακή… έκρηξη ολοκληρώθηκε η απόπειρα προσγείωσης του πρωτότυπου διαστημόπλοιου της SpaceX στο Τέξας.

Η έκρηξη καταγράφηκε, μάλιστα, σε ζωντανή μετάδοση με τον πύραυλο αρχικά να φαίνεται ότι ολοκληρώνει με επιτυχία τη δοκιμαστική πτήση διάρκειας 6,5 λεπτών.

Η αποτυχία αυτή, ωστόσο, δεν αποθάρρυνε τον Έλον Μασκ, τον άνθρωπο πίσω από την SpaceX ο οποίος έγραψε στο Twitter «Άρη σου ερχόμαστε!!!».

Το διαστημόπλοιο που καταστράφηκε ολοσχερώς ήταν ένα μοντέλο για το διαστημόπλοιο που σχεδιάζει να κατασκευάσει η εταιρεία του Μασκ προκειμένου να μεταφέρει ανθρώπους και εμπορεύματα βάρους έως και 100 τόνων σε μελλοντικές διαστημικές αποστολές με προορισμό τη Σελήνη και τον Άρη.

Η δοκιμαστική πτήση είχε στόχο το διαστημόπλοιο να φτάσει σε υψόμετρο 12.500 μέτρων χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά τρεις νέους κινητήρες της SpaceX με την εταιρία να μην ανακοινώνει ποτέ αν ο στόχος αυτός επετεύχθη.

Παρόμοια προσπάθεια είχε προγραμματιστεί και για την Τρίτη αλλά ακυρώθηκε κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο λόγω κάποιου προβλήματος που εντοπίστηκε με τους συγκεκριμένους κινητήρες.

Υπενθυμίζεται ότι η SpaceX έχει υπογράψει συμβόλαιο 135 εκατομμυρίων δολαρίων για να αναπτύξει το διαστημόπλοιό της.

Μαζί με την Amazon του Τζεφ Μπέζος και την εταιρεία Dynetcis, η Space X έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει διαστημόπλοια που θα μπορούν να προσγειωθούν στον Άρη στα πλαίσια του προγράμματος «Άρτεμις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Δεν ανοίγουν τα μεγάλα καταστήματα στις 14 Δεκεμβρίου – «Φρένο» από τους λοιμωξιολόγους