ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΕΛ.ΑΣ.: Επιχείρηση «σκούπα» για παράνομους μετανάστες στην Κυψέλη

ΕΛ.ΑΣ.: Επιχείρηση «σκούπα» για παράνομους μετανάστες στην Κυψέλη

Από την επιχειρησιακή δράση στην Κυψέλη, προσήχθησαν 145 αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα

Επιχειρησιακή δράση στην Κυψέλη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τις μεσημβρινές ώρες της 27 Μαρτίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν, συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της ανωτέρω υπηρεσίας, της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης και στο Πεδίον του Άρεως και επικεντρώθηκε σε ελέγχους αλλοδαπών, όσον αφορά την κατοχή εγγράφων νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα και στον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών ουσιών.

Ελέχθησαν -590- άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν -145- αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα και -1- άτομα στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συνελήφθησαν -29- αλλοδαποί, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν -22- τροχονομικές παραβάσεις.

Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.