ΚΟΣΜΟΣ

Μπρίτνει Σπίαρς: Οριστικό τέλος στην «κηδεμονία» της από τον πατέρα της

Μπρίτνει Σπίαρς: Οριστικό τέλος στην «κηδεμονία» της από τον πατέρα της
Φωτογραφία Αρχείου

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς έχει περιγράψει στο παρελθόν την κόλαση που βίωνε 13 χρόνια αναγκασμένη να ακολουθεί τις αποφάσεις του πατέρα της 

Η Μπρίτνει Σπίαρς φαίνεται ότι κατάφερε επιτέλους να καταλήξει σε συμβιβασμό με τον αποξενωμένο πατέρα της, 2,5 χρόνια μετά την δικαστική απόφαση που έβαζε τέλος στην πλήρη κηδεμονία του και τον έλεγχο που του είχε δώσει στη ζωή της, σύμφωνα με τους δικηγόρους των δύο πλευρών.

Οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί, από τους δικηγόρους που επιβεβαίωσαν τον συμβιβασμό μεταξύ της pop star και του πατέρα της στο CNN.

«Πλήρης ελευθερία για τη Μπρίτνεϊ»

«Ήταν τιμή και προνόμιο να εκπροσωπούμε, να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε την Μπρίτνεϊ Σπίαρς», δήλωσε ο δικηγόρος της τραγουδίστριας Μάθιου Ρόζενγκαρτ, σε δήλωση στο αμερικανικό δίκτυο.

«Η κυρία Σπίαρς είναι και θα είναι ένα είδωλο και μία θαυμάσια και γενναία καλλιτέχνιδα ιστορικής αναλογίας», αναφέρεται στη δήλωση. «Παρόλο που η κηδεμονία διεκόπη τον Νοέμβριο του 2021, η ευχή της για ελευθερία τώρα πραγματοποιείται ολοκληρωτικά. Όπως επιθυμούσε, τώρα η ελευθερία της περιλαμβάνει ότι δεν θα χρειαστεί να εμπλακεί με τα δικαστήρια ξανά για το συγκεκριμένο θέμα».

Ο δικηγόρος του πατέρα της Σπίαρς, Άλεξ Γουέινγκαρτεν, είπε στο CNN, «Ο Τζέιμι είναι ενθουσιασμένος που τελειώσαν όλα»

«Ο Τζέιμι αγαπά την κόρη του πολύ και εργάστηκε ακούραστα για να την προστατεύσει», δήλωσε ο δικηγόρος του «Θέλει το καλύτερο για την Μπρίτνει, τίποτα λιγότερο».

Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο το 2021 αποφάσισε ότι ο πατέρας της δεν θα είχε πλέον την κηδεμονία της, οι δικαστικές διαμάχες συνεχίζονταν όλο αυτό το διάστημα με τους δικηγόρους να επισκέπτονται συχνά τα δικαστήρια για ισχυρισμούς ακατάλληλης συμπεριφοράς στη διαχείριση της κηδεμονίας, με τον πατέρα της τραγουδίστριας να έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες.

Τα 13 «πέτρινα» χρόνια

Η ποπ σταρ τέθηκε υπό την κηδεμονία του πατέρα της με δικαστική εντολή το 2008, με την 13χρονη αυτή συμφωνία, κατά την οποία ο πατέρας της είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε όλες τις οικονομικές και ιατρικές αποφάσεις για την Μπρίτνεϊ να λήγει το 2021.

Τον Ιούνιο του 2021 η Σπίαρς μίλησε για πρώτη φορά στο δικαστήριο για όλα αυτά τα χρόνια, παρακαλώντας τον δικαστή να την απελευθερώσει από μία «κακοποιητική», όπως την χαρακτήρισε κηδεμονία του πατέρα της. Στην κατάθεσή της, ισχυρίστηκε ότι ενώ βρισκόταν υπό το συντηρητικό αυτό καθεστώς, αναγκάστηκε να κάνει περιοδεία παρά τη θέλησή της, ενώ δεν της επέτρεψαν να παντρευτεί ή να κάνει παιδί αλλά και πως της έδιναν λίθιο, που την έκανε να φαίνεται σαν «μαστουρωμένη» και «ναρκωμένη».

«Θέλω απλώς τη ζωή μου πίσω. Έχουν περάσει 13 χρόνια και είναι αρκετά», είπε η Μπρίτνεϊ ενώπιον δικαστηρίου σε μία άκρως φορτισμένη ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία χαρακτήρισε το διάστημα εκείνο ως «πέτρινα χρόνια». Μετά από εκείνη τη μαρτυρία η Σπίαρς μπόρεσε να προσλάβει μόνη της δικηγόρο και κατάφερε την αναστολή της κηδεμονίας από τον πατέρα της.

Από τότε η Μπρίτνεϊ έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, σίγουρα πολύ πιο απελευθερωμένο με εκείνο των προηγούμενων ετών, ενώ κυκλοφόρησε και δύο τραγούδια, ένα με τον Έλτον Τζον, το Hold Me Closer και το Mind Your Business με τον Will.i.am., ενώ κυκλοφόρησε και την αυτοβιογραφία της «The Woman In Me».

Στο βιβλίο υπάρχουν εκτενείς αναφορές στην 13χρονη «φυλακή» της, ενώ γράφει χαρακτηριστικά ότι ένιωθε «σαν σκιά του εαυτού μου».