MEDIA

Eurovision 2024: Ανάμικτες αντιδράσεις για την εμφάνιση του Ισραήλ – Το τρικ των Σουηδών

Eurovision 2024: Ανάμικτες αντιδράσεις για την εμφάνιση του Ισραήλ – Το τρικ των Σουηδών

Η Eden Golan έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με αφορμή τη συμμετοχή της στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision

Ο Β’ Ημιτελικός της Eurovision είναι σε εξέλιξη και μία από τις συμμετοχές, που έχουν προκαλέσει, είναι το Ισραήλ. Έτσι, όταν η Eden Golan ανέβηκε στη σκηνή με το «Hurricane», οι αποδοκιμασίες δεν ήταν λίγες. Ωστόσο, προκειμένου να μην περάσει κάτι τέτοιο στην live μετάδοση, οι Σουηδοί φρόντισαν να καλύψουν όσα λέγονται με «ψεύτικα» χειροκροτήματα.

Αντιδράσεις υπήρξαν και στην πρόβα, με τα γιουχαΐσματα να είναι έντονα και να χρειάζεται η επέμβαση της αστυνομίας.

Από την πρώτη στιγμή, Eurofans και συμμετέχοντες ξεσηκώθηκαν καθώς θεώρησαν ότι θα έπρεπε να έχει αποκλειστεί λόγω του πολέμου στη Γάζα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη και οι διοργανωτές ανησυχούν ιδιαίτερα για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Οι σουηδικές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας και έχουν προετοιμαστεί για πιθανές αναταραχές κατά τη διάρκεια της Eurovision. Συνολικά, περίπου 100.000 επισκέπτες έχουν συρρεύσει στην πόλη της νότιας Σουηδίας για το ετήσιο φεστιβάλ, το οποίο παρακολουθούν τηλεοπτικά περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αν και φέτος μηνύματα από όλον τον κόσμο κάνουν λόγο για μποϊκοτάζ λόγω της ισραηλινής συμμετοχής, σύμφωνα με τον Reuters.

Ήδη εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν λάβει χώρα κατά την τελετή έναρξης της εκδήλωσης την περασμένη Τρίτη πριν τον πρώτο ημιτελικό, όταν ο Σουηδός τραγουδιστής Έρικ Σαάντε εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας στο χέρι του το εμβληματικό παλαιστινιακό μαντήλι καφίγια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), που διοργανώνει το φεστιβάλ, καταδίκασε τη χειρονομία και ζήτησε συγνώμη από το κοινό.

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2024: Χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ξεσπούν κατά της συμμετοχής του Ισραήλ

Eurovision 2024: Χαμός με την πρόβα του Ισραήλ - Σε επιφυλακή οι Αρχές για τρομοκρατικό χτύπημα

Eurovision 2024: Ξεσήκωσε την αρένα η Μαρίνα Σάττι – Φόρτσα για τελικό