ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Εκατοντάδες κόσμου στην παρέλαση για την έναρξη του φετινού ρουκετοπόλεμου

Χίος: Εκατοντάδες κόσμου στην παρέλαση για την έναρξη του φετινού ρουκετοπόλεμου

Οι κάτοικοι του Βροντάδου, για μία ακόμη χρονιά αναβίωσαν την καθιερωμένη παρέλαση που σηματοδοτεί την έναρξη ρουκετοπόλεμου

Εκατοντάδες κάτοικοι του Βροντάδου κάθε ηλικίας, έδωσαν το «παρών» στην καθιερωμένη παρέλαση των Ρουκετατζήδων που πραγματοποιείται κατά το έθιμο το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, σηματοδοτώντας, την έναρξη του Ρουκετοπόλεμου.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, άτομα κάθε ηλικίας από τις πιο μικρές γενιές μέχρι και τους απόμαχους Ρουκετατζήδες, συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή του Βροντάδου, σε μία προσπάθεια στήριξης του εθίμου, τη στιγμή που ελάχιστες φωνές ζητούν την κατάργησή του.

Οι κάτοικοι του Βροντάδου, για μία ακόμη χρονιά αναβίωσαν την καθιερωμένη παρέλαση, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, το έθιμο πραγματοποιείται μακριά από τις υπερβολές του παρελθόντος ενώ προσέθεσαν ότι ο κοινός διάλογος ρουκετατζήδων και θιγομένων κατοίκων, είναι προς το συμφέρον όλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι δρόμοι στον Βροντάδο θα παραμείνουν κλειστοί για τους επισκέπτες από τις 19:30 μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα ενώ θα υπάρχουν δύο παύσεις, μία στις 22:45 και μία στις 00:15.