ΕΛΛΑΔΑ

Με καθυστερήσεις σε Πιερία και Μάλγαρα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

ουρές, εκδρομείς, Πάσχα, Μάλγαρα
Οι οδηγοί εγκαταλείπουν τον αυτοκινητόδρομο λίγο πριν την Κατερίνη

Οι οδηγοί εγκαταλείπουν τον αυτοκινητόδρομο λίγο πριν την Κατερίνη και κινούνται από παράπλευρες οδούς, αφού το συγκεκριμένο τμήμα του ΠΑΘΕ στα όρια της πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παραμένει κλειστό

Με καθυστερήσεις διεξάγεται σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων προς τη Θεσσαλονίκη από τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ τη Δευτέρα του Πάσχα.

Οι οδηγοί εγκαταλείπουν τον αυτοκινητόδρομο λίγο πριν την Κατερίνη και κινούνται από παράπλευρες οδούς, αφού το συγκεκριμένο τμήμα του ΠΑΘΕ στα όρια της πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παραμένει κλειστό.

Ταλαιπωρία όμως συναντούν και στα Μάλγαρα, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στο ύψος της γέφυρας του Αξιού.

Συγκεκριμένα, αρκετές εκατοντάδες μέτρα πριν τον σταθμό διοδίων της περιοχής επικρατεί μποτιλιάρισμα, αφού η διέλευση των οχημάτων, αν και χωρίς αντίτιμο, πραγματοποιείται μόνον από δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα, λίγα μέτρα μετά τα διόδια καταλήγουν να γίνουν μία, ενώ η κατάσταση εκτονώνεται περίπου στο ύψος της Χαλάστρας.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η επιστροφή των εκδρομέων από Χαλκιδική, ενώ ελαφρώς πιο αυξημένη κίνηση παρατηρείται στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης.

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που «ψήφισαν» νησιά για να περάσουν το Πάσχα.

Τα καράβια στον Πειραιά φτάνουν με αρκετούς εκδρομείς και έτσι το Λιμενικό είναι σε πλήρη κινητοποίηση για να κυλήσει ομαλά η κίνηση τόσο στο λιμάνι όσο και στους γύρω δρόμους.

Οι πρώτες καθυστερήσεις στα πλοία

Την ίδια ώρα, καταγράφονται οι πρώτες καθυστερήσεις, με τους υπευθύνους των ακτοπλοϊκών εταιρειών να ενημερώνουν ότι κάποια πλοία θα φτάσουν το λιμάνι έως και με μια ή και μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

Παράλληλα, σταδιακά αυξάνεται η κίνηση και στα οδικά δίκτυα, με την Αθηνών - Κορίνθου να εμφανίζει πολύ πυκνή ροή σε ορισμένα σημεία της.

Λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι περισσότεροι εκδρομείς θα παρατείνουν για μία ημέρα τις διακοπές τους και έτσι οι περισσότεροι θα γυρίσουν την Τρίτη.