ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα: Η πρόγνωση Μαρουσάκη και Γιαννόπουλου

Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα: Η πρόγνωση Μαρουσάκη και Γιαννόπουλου

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Άστατος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες ενώ οι ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση στα 7-8 μποφόρ.

Μαρουσάκης: Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός σήμερα θα είναι γενικά αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα επιμένουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις, με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, βοήθησε ο βορειοδυτικός άνεμος να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ και ο υδράργυρος θα ανέβει αργά το μεσημέρι στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες συννεφιές. Οι άνεμοι πνέουν με μέτριες εντάσεις ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Αστατες καιρικές συνθήκες στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας

Οπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τις επόμενες ημέρες οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο και μέχρι την Κυριακή δεν αναμένεται κάποια μεταβολή. Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα σημειωθούν κάποιες διαταραχές στη Θράκη, με κάποιες βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και προς τα δυτικά μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα αυξηθεί στους 24-27 βαθμούς Κελσίου.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει κάποιες διαταραχές. Στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Κυριακής του Πάσχα, είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Σε εκείνες τις περιοχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Γιαννόπουλος για τον καιρό: Ο πιο ζεστός Απρίλιος των τελευταίων 50 ετών για την Αττική

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Οπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, οι ισχυροί βοριάδες θα ξεκινήσουν από το Σάββατο, και από το απόγευμα του Σαββάτου έως και τη Μεγάλη Τετάρτη θα είναι πολύ ισχυροί.

Από Μ. Πέμπτη ως το Μ. Σάββατο πιθανόν στα βόρεια της χώρας να εκδηλωθούν λίγες βροχές ή μπόρες κυρίως το μεσημέρι. Στα κεντρικά και νότια ο καιρός ηλιόλουστος με θερμοκρασίες 25 με 27 βαθμούς.