ΚΟΣΜΟΣ

Λουιζιάνα: Πυροβόλησαν θανάσιμα δελφίνι σε παραλία - 20.000 δολάρια για να βρεθεί ο δράστης

Πυροβόλησαν θανάσιμα δελφίνι στη Λουιζιάνα
Πυροβόλησαν θανάσιμα δελφίνι στη Λουιζιάνα
ΑΡ

Λουζιάνα: Δελφίνι βρέθηκε με θανάσιμα τραύματα από όπλο σε παραλία. Οι αρχές προσφέρουν αμοιβή ύψους 20.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον δράστη

Η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) προσφέρει ανταμοιβή ύψους 20.000 δολαρίων για πληροφορίες που μπορούν να τους βοηθήσουν να βρουν το δράστη που ευθύνεται για το θανάσιμα πυροβολισμό ενός δελφινιού σε παραλία κοντά στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Επιβολής του Νόμου της NOAA, το ανήλικο ρινοδέλφινο βρέθηκε νεκρό στην παραλία West Mae’s στο Cameron Parish της Λουιζιάνα, στις 13 Μαρτίου. Ένας πολίτης βρήκε το δελφίνι με «πολλές σφαίρες σφηνωμένες στο κουφάρι του», μεταξύ άλλων στον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και την καρδιά, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το Audubon Aquarium Rescue ανέσυρε το ζώο και το πήγε στη Νέα Ορλεάνη για νεκροψία, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το δελφίνι πέθανε από τραύμα που συνέβη «κοντά ή κατά τη στιγμή του θανάτου». Σύμφωνα με την NOAA, η παρενόχληση, η βλάβη, η θανάτωση ή η σίτιση άγριων δελφινιών απαγορεύεται βάσει του νόμου περί προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών και οι παραβάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν έως και ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμα ύψους 100.000 δολαρίων ανά παράβαση.

Η υπηρεσία ζήτησε από οποιονδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό να καλέσει τη Γραμμή Επιβολής του NOAA