ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους – Είναι προϊόν φωτομοντάζ;

Δανία: Σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους – Είναι προϊόν φωτομοντάζ;

Το πρώτο επίσημο πορτραίτο της βασίλισσας Μαίρης και του Φρειδερίκου της Δανίας αποτελεί άλλο ένα σημάδι της «παγωμάρας» που επικρατεί μεταξύ τους;

Ερωτήματα εγείρει η πρώτη επίσημη φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους της Δανίας, έπειτα από την ενθρόνιση του βασιλιά Φρειδερίκου. Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ, είτε… δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης.

Πρώτον, η βασίλισσα Μαίρη είναι ξεκάθαρα πιο «λαμπερή και ζωντανή» από τον Φρειδερίκο –σχεδόν… «ψεύτικη»– ενώ το χέρι της που ακουμπά το χέρι του άπιστου συζύγου της, φαίνεται να είναι κάπως αλλόκοτα μπροστά από το δικό του. Αυτό οφείλεται πιθανότατα σε φωτομοντάζ, ιδίως αν σκεφτεί κανείς τις πρόσφατες φήμες περί εξωσυζυγικού δεσμού του βασιλιά.

«Μπορείτε να πείτε ότι κάτι είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης από την έλλειψη σαφήνειας, ειδικά όταν κάνεις μεγέθυνση», γράφουν στο X (πρώην Twitter). Πάντως, το παλάτι της Δανίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η φωτογραφία δεν έχει υποστεί καμία απολύτως επεξεργασία.

Σχετικές ειδήσεις