ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βάλει νερό στο κρασί της, σε ζητήματα Κράτους Δικαίου»

Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βάλει νερό στο κρασί της, σε ζητήματα Κράτους Δικαίου»

Σχολιάζοντας τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, στον απόηχο της επικείμενης επίσκεψης Ράμα στην Αθήνα αλλά και της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σεβασμού στο Κράτος Δικαίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε για την εισαγγελική έφεση κατά της απόφασης για το Μάτι, την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, τις επερχόμενες ευρωεκλογές, τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί αλλά και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, στον απόηχο της προγραμματισμένης επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στην Αθήνα αλλά και της συνεχιζόμενης κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

«Πέρα από τον κίνδυνο της παραγραφής, (της δίκης για το Μάτι) η διάκριση των εξουσιών μάς επιτάσσει να μην εμπλεκόμαστε στα ζητήματα της Δικαιοσύνης. Απλώς, επισημαίνουμε τον κίνδυνο ως εκτελεστική εξουσία», σημείωσε αρχικά.

Μιλώντας για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως «είναι αδιανόητο ο κ. Κασσελάκης να συνδέει τον Πρωθυπουργό με τη δικαιοσύνη. Μιλάει ο Πρόεδρος ενός κόμματος – χορηγός της Χρυσής Αυγής».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα 4,5 χρόνια για τη δίκη. Η εκτελεστική εξουσία οφείλει να εισάγει νόμους, τους οποίους ψηφίζει η νομοθετική εξουσία. Δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια, έχουμε ψηφίσει μία σειρά από νομοθετήματα και στη δεύτερη τετραετία, για τις καθυστερήσεις απονομής Δικαιοσύνης. Για παράδειγμα, ο δικαστικός χάρτης αποσκοπεί στη μείωση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης στο Αστικό Δίκαιο μέχρι 30%. Όλα αυτά δεν τα ψήφισε η αντιπολίτευση».

Σχετικά με τα διλήμματα που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «ξεκαθαρίζουμε ότι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2027. Θεωρώ ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Οι τελευταίες ευρωεκλογές, η αντίστοιχη τελευταία διαδικασία έδωσε 33%. Λογικός είναι αυτός ο πήχυς από τον Πρωθυπουργό. Μέσα σε δέκα μήνες, έχουν περάσει πολλές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις».

Σχετικές ειδήσεις