ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Στα χνάρια Παναθηναϊκού και ΑΕΚ - Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης

Ολυμπιακός: Στα χνάρια Παναθηναϊκού και ΑΕΚ - Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που φτάνει σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά τον Παναθηναϊκό (τρεις φορές) και ΑΕΚ (μια φορά).

Ιστορικές στιγμές ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τη σπουδαία πρόκριση που πήρε ο Ολυμπιακός μέσα στην Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε.

Οι Πειραιώτες θα βρεθούν για πρώτη φορά σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάτι που συνολικά συμβαίνει για 5η φορά.

Ο Ολυμπιακός έγραψε το όνομά του δίπλα σε αυτά του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που θα παίξει στους «4».

Πλέον ο δρόμος για να ζήσει η Ελλάδα έναν δεύτερο τελικό, αυτόν του Europa Conference League στην «OPAP Arena», θα ανοίξει αν οι Πειραιώτες κάμψουν την αντίσταση της Άστον Βίλα.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ την Μεγάλη Πέμπτη (2 Μαΐου) και ο δεύτερος στο «Γ. Καραϊσκάκης» μία εβδομάδα αργότερα, στις 9 του μήνα.

Ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί τρεις φορές σε αντίστοιχη θέση, όλες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (Champions League/Πρωταθλητριών), ενώ η ΑΕΚ έχει δει μία φορά το ευρωπαϊκό ταξίδι της να ολοκληρώνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1970-71 το «τριφύλλι» είχε αποκλείσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ στον τελικό ηττήθηκε από τον Άγιαξ.

Την αγωνιστική περίοδο 1984-85 ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στην τετράδα του Πρωταθλητριών από την Λίβερπουλ με δύο ήττες (4-0 και 1-0), ενώ το 1995-96 ο Άγιαξ έδωσε τέλος στα όνειρα του στα ημιτελικά του Champions League με το 3-0 του ΟΑΚΑ, μετά το ιστορικό 1-0 με το γκολ του Βαζέχα στο Άμστερνταμ.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της είχε φτάσει τη σεζόν 1976-77 στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, όπου αποκλείστηκε από την Γιουβέντους.

Σχετικές ειδήσεις