ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Άρης-Ολυμπιακός 1-1: «Χ»αμένη ευκαιρία για τους Πειραιώτες

Super League, Άρης-Ολυμπιακός 1-1: «Χ»αμένη ευκαιρία για τους Πειραιώτες

Super League: Με τον ΠΑΟΚ να χάνει βαθμούς και το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός πέταξε την ευκαιρία με το 1-1 στην έδρα του Άρη – Μορόν και Μαρτίνς οι σκόρερ.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή του Αθηναϊκού ντέρμπι, έδινε στον Ολυμπιακό χρυσή ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά με τις πιο πάνω ομάδες απ’ αυτόν. Όμως οι «ερυθρόλευκοι»… επέστρεψαν τα δώρα με το 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη. Εκεί όπου πήραν το βαθμό, καθώς αυτοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Ο Μορόν άνοιξε το σκορ στις αρχές του δευτέρου μέρους, ο Μαρτίνς «απάντησε» γρήγορα, αλλά το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Στέλνοντας τον Ολυμπιακό στους 67 βαθμούς και την 4η θέση, ενώ ο Άρης με 49 έμεινε 5ος.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν καλύτερα το ματς, με την κεφαλιά του Ελ Καμπί στο 5’ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Κουέστα. Δύο λεπτά μετά ο Γιόβετιτς σκόραρε σε τετ α τετ, όμως η φάση εξετάστηκε μέσω VAR και διαπιστώθηκε πως έχει προηγηθεί φάουλ του Μαρτίνς. Έτσι το 0-0 δεν άλλαξε.

Η αναμέτρηση προχώρησε χωρίς καλές φάσεις, με το σουτ του Έσε στο 21’ να σώζει εξαιρετικά ο Κουέστα στην πρώτη καλή στιγμή μετά από ώρα. Τρία λεπτά μετά ο Ισπανός σταμάτησε τον Γιόβετιτς.

Η μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 25’. Ο Ιμπόρα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Τα σουτ από Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο δεν είχαν αποτέλεσμα για τον Άρη. Με σουτ και στατικές φάσεις προσπαθούσαν οι δύο ομάδες να απειλήσουν. Στις καθυστερήσεις μάλιστα, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε κι έμεινε για ώρα στη μικρή περιοχή, αλλά κανείς απ’ τους φιλοξενούμενους δεν την έσπρωξε στα δίχτυα.

Στο 45+4’ ο Τζολάκης αντέδρασε εκπληκτικά στο σουτ του Φετφατζίδη. Έτσι το πρώτο μέρος έφτασε στο τέλος του χωρίς τέρματα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με προσπάθεια του Ελ Καμπί που δεν έφερε αποτέλεσμα. Όμως στο 48’ ο Άρης βρήκε το γκολ. Ο Μορόν πήρε την μπάλα απ’ τον Ντόη και στο τετ α τετ δεν έκανε λάθος για το 1-0!

Ο Ολυμπιακός δεν έμεινε για ώρα πίσω στο σκορ. Στο 53’ μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Φορτούνης βρήκε ωραία τον Μαρτίνς, αυτός έκανε την προσπάθεια από πλάγια θέση και νίκησε τον Κουέστα για το 1-1!

Στο 58’ ο Μαρτίνς παραλίγο να δώσει προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους», αλλά ο Κουέστα τον νίκησε στο τετ α τετ. Δύο λεπτά μετά, το σουτ του Φορτούνη έφυγε άουτ. Μεγάλη φάση είχε ο Ολυμπιακός στο 74’, με τον Ελ Καμπί να βγαίνει τετ α τετ, αλλά ο Μπράμπετς τον πρόλαβε και τον σταμάτησε.

Το ματς έφτασε στις καθυστερήσεις με τον Μορόν από πλεονεκτική θέση να κάνει άσχημο τελείωμα που δεν προβλημάτισε τον Τζολάκη. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1.

Διαιτητής: Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες: Ζαμόρα – Μαρτίνς.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό, Νταρίντα (90’+3’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60’ Μάνου Γκαρθία), Σαβέριο (60’ Ζαμόρα), Μορόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Φορτούνης, Ιμπόρα, Ελ Κααμπί (87’ Ελ Αραμπί), Μάρτινς (79’ Ναβάρο), Κάρμο, Γιόβετιτς (68’ Ποντένσε), Ροντινέι, Έσε (68’ Τσικίνιο), Ντόη.