Αυτό το τζιπ ήταν του διάσημου στρατηγού Πάτον

Τα στρατιωτικά οχήματα έχουν τους δικούς τους φανατικούς συλλέκτες, πόσο μάλλον αν συνδέονται άμεσα και με μια από τις προσωπικότητες του Β’ Παγκοσμίου.

Του Γιάννη Σκουφή

O στρατηγός Πάτον ήταν μια από τις εξέχουσες μορφές των Συμμάχων κατά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και πέρα από τις ικανότητές του στο πεδίο της μάχης χαρακτηριστικό του ήταν όταν επισκεπτόταν πολύ συχνά τους στρατιώτες του στην πρώτη γραμμή.

Για τις επισκέψεις τους αυτές χρησιμοποιούσε το τζιπ -που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες- ένα μάλλον σπαρτιάτικο Dodge WC-57 Command Car. Το οποίο ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με το Jeep Willys και εξακύλινδρο, ενώ το συγκεκριμένο είχε υποστεί κάποιες μετατροπές, το 1944 στη Μεγάλη Βρετανία, με βάση τις επιθυμίες του στρατηγού. Έτσι είχε θωράκιση με μεταλλικές πλάκες μπροστά και πίσω, κόρνες, σειρήνες, μεταλλικές σημαίες και αστέρια προκειμένου να γινόταν από όλους άμεσα κατανοητό ποιος ήταν ο επιβάτης του.

Επίσης ακριβώς πίσω από τις εμπρός θέσεις είχε μια σταθερή ράγα από την οποία κρατιόταν ο στρατηγός στις επιθεωρήσεις του, ενώ φυσικά και δεν έλειπε και ένα πολυβόλο. Προκειμένου να μπορεί κανείς να απαντήσει σε περίπτωση που το Dodge εντοπιζόταν από κάποιο εχθρικό αεροσκάφος.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το τζιπ του στρατηγού Πάτον έχει αναπαλαιωθεί πλήρως και αν οι ΗΠΑ συνέλθουν από την πανδημία του κορονοϊού θα πουληθεί σε δημοπρασία την Ιντιάνα στα μέσα Ιουνίου. Αν και δεν υπάρχει τιμή εκκίνησης οι ειδικοί αναφέρουν πως θα πιάσει ένα σεβαστό ποσό. Φυσικά λόγω του στρατηγού…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις