Σε ποια διάσημη ταινία συμμετείχε αυτή η Lamborghini Diablo;

Η κατακόκκινη Diablo είχε πρωταγωνιστήσει μαζί με τον Pierce Brosnan και την Halle Berry.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι δύο διάσημοι ηθοποιοί είχαν βρεθεί μαζί στην ταινία «Die another day», η οποία είχε βγει στις αίθουσες το 2002 και ήταν το κύκνειο άσμα του Brosnan στο ρόλο του πιο διάσημου πράκτορα στον κόσμο. Όπως γίνεται μάλλον άμεσα αντιληπτό η κατακόκκινη Diablo με το μαύρο εσωτερικό ήταν το αυτοκίνητο του κακού της υπόθεσης.

Ενδιαφέρον είναι πως πρόκειται για μοντέλο του 1992 και είχε αγοραστεί μεταχειρισμένη από την εταιρεία παραγωγής EON Productions έναντι 25.000 δολαρίων. Φυσικά πέρα από την εξωτερική της εμφάνιση το στυλ της εποχής ακολουθεί και το εσωτερικό, που με τα σύγχρονα δεδομένα των super cars είναι σπαρτιάτικο και διαθέτει μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Λόγω της συμμετοχής της στην ταινία του James Bond η τρέχουσα αξία της Diablo, που έχει 72.250 χιλιόμετρα στο κοντέρ της, ανέρχεται σε 120.000 δολάρια, ενώ γενικά βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο V12 της των 5.700 κυβικών λειτουργεί ρολόι και το ίδιο ισχύει και για το κιβώτιό της, ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι ένας καινούργιος συμπλέκτης.

Η Diablo ήταν η διάδοχος της εμβληματικής Countach και η πρόγονος της καλύτερης ίσως Lamborghini, της Murcielago. Κατασκευαζόταν από το 1990 έως και το 2001 και συνολικά την πόρτα του εργοστασίου πέρασαν 2.884 μονάδες της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: Ξεκινήσαμε διάλογο με την Αθήνα – Έγινε τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο