Το Mahindra Thar είναι κλώνος του Jeep Wrangler

Όπως φαίνεται δεν είναι μόνο οι Κινέζοι άσοι στις αντιγραφές αλλά και οι Ινδοί.

Του Γιάννη Σκουφή

H Mahindra, που κάποια στιγμή είχε μια παρουσία και στη χώρας μας, είναι μαζί με την Tata οι δύο μεγάλες ινδικές αυτοκινητοβιομηχανίας. Πρόσφατα η Mahindra παρουσίασε το νέο της μοντέλο που ονομάζεται Thar, είναι SUV και όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά από τις φωτογραφίες είναι σαν κλώνος του Jeep Wrangler.

Και οπτικά αλλά και μηχανολογικά, μιας και έχει κατ΄επιλογή τετρακίνηση, κοντές σχέσεις, πίσω μπλοκέ διαφορικό και βέβαια και αφαιρούμενη σκληρλή οροφή. Είναι διαθέσιμο ως τετραθέσιο αλλά και με καρότσα, κατά μήκος της οποίας υπάρχουν δύο πάγκοι όπου μπορούν να καθίσουν επιβάτες, ενώ αξιόλογες είναι και οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής του -41,8 και 36,8 μοίρες αντίστοιχα.

Κανονικό… Jeep δηλαδή, με δίλιτρο κινητήρας βενζίνης 150 ίππων και έναν diesel 2.200 κυβικών με 130 ίππους, γεγονός που βέβαια δεν θα αρέσει καθόλου μα καθόλου στην Jeep και στην FCA στην οποία ανήκει.

Η οποία αναμένεται να στραφεί ενάντια στη Mahindra, όπως άλλωστε είχε κάνει και στο παρελθόν για το Roxor της τελευταίας που αποτελούσε μια φτηνή κόπια του CJ5. Η πώληση του Roxor στις ΗΠΑ ναι μεν απαγορεύθηκε αλλά αυτό δεν εμπόδισε καθόλου τους Ινδούς να συνεχίσουν τις αντιγραφές.

Κάτι που μάλλον δεν θα επηρεάσει τους πελάτες τους στα άλλα μέρη του κόσμου πλην των ΗΠΑ και κυρίως στην εσωτερική αγορά της Ινδίας.