Ανάρπαστα έγιναν τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά το καλοκαίρι στην Ευρώπη

Οι πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων αυξάνονται συνεχώς και αυτό παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ανάρπαστα έγιναν τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά το καλοκαίρι στην Ευρώπη
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Τα κίνητρα που έχουν δώσει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και που σε πολλές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, για την αγορά ηλεκτρικού ή plug-in υβριδικού αυτοκινήτου, έχουν οδηγήσει, όπως άλλωστε αναμενόταν στην αύξηση των πωλήσεών τους. Και αυτό παρά τα ζητήματα που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού και την αβεβαιότητα για την εξελιξή της στο άμεσο μέλλον.

Έτσι λοιπόν μετά από έναν πολύ καλό από πλευράς πωλήσεων EVs (Electric Vehicles) και PHEVs (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) Ιούνιο η έντονη αυξητική τάση συνεχίστηκε και τον Ιούλιο. Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού λοιπόν πουλήθηκαν πανευρωπαϊκά 113.659 εξηλεκτρισμένα μοντέλα αυτών των τύπων, που αντιστοιχούν σε μια αύξηση της τάξης του 213% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Με βάση στοιχεία του έγκριτου EV Sales Blog, το μερίδιο αγοράς των εξηλεκτρισμένων μοντέλων άγγιξε το 8,7%, με το 4,1% να είναι αμιγώς ηλεκτρικά και το 4,6% plug-in υβριδικά. Μάλιστα σε επίπεδο επταμήνου τα τελευταία σημείωσαν άνοδο κατά 390%, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για τα φουλ ηλεκτρικά ήταν 123%.

Το μερίδιο αγοράς των EVs και PHEVs το πρώτο επτάμηνο του 2020, με τις συνολικές τους πωλήσεις να ανέρχονται σε 515.000 μονάδες, είναι πολύ κοντά στο 8,0% και είναι υπερδιπλάσια του αντίστοιχου περσινού (3,6%).

Πρωταθλητής τόσο τον Ιούλιο όσο για το πρώτο επτάμηνο του έτους είναι το Renault Zoe με μικρή πάντως διαφορά σε σχέση με το Tesla Model 3 που λόγω της πανδημίας, είχε προβλήματα παραδόσεων μέσα στον Ιούλιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Συναγερμός στο Μαρούσι: Εντοπίστηκαν 18 κρούσματα σε γηροκομείο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή