Ποιος ροκ σταρ οδηγούσε αυτήν την κλασική Ferrari;

Πρόκειται για μια 308 GTS QV του 1984, με διάσημο πρώην ιδιοκτήτη που θα πουληθεί σε λίγες μέρες από το βρετανικό οίκο H&H Classics.

Ποιος ροκ σταρ οδηγούσε αυτήν την κλασική Ferrari;
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Η Ferrari 308 έχει κάποιο ενδιαφέρον που γίνεται μεγαλύτερο στην έκδοσή της QV, αλλά για αυτήν των φωτογραφιών μας το σημαντικό είναι, πέρα από την εξαιρετική της κατάσταση, το ότι ανήκε στο γνωστό και ως «νονό του Punk» Iggy Pop. Ο οποίος έχει φτάσει αισίως το 73ο έτος της ζωής του.

Ο Iggy Pop αγόρασε τη Ferrari 308 GTS QV όταν μετακόμισε στο Μαϊάμι, προς τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Μάλιστα αυτό πιστοποιείται και από μια συνέντευξή του το 1989, τη χρονιά που την απέκτησε από μια μάντρα. Ενδιαφέρον έχει πως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της λεγόταν John Malkovich, αλλά το όνομα δεν έλεγε τίποτα στον πάντα εκκεντρικό Iggy Pop που δεν είχε μπει καν στην διαδικασία να ψάξει αν ήταν ο γνωστός ηθοποιός ή κάποιος άλλος «με το ίδιο ασυνήθιστο όνομα». Και όπως είχε πει κάποια άλλη στιγμή ο ίδιος παρά ήταν σύμπτωση γιατί πόσοι Malkovich θα μπορούσαν τότε να αγοράσουν μια Ferrari;

Ανεξαρτήτως του προηγούμενου ιδιοκτήτη ο Iggy Pop αγόρασε την 308 με το που την είδε μιας και την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Τόσο πολύ που συνήθιζε να την οδηγεί στο όριο. Ωστόσο σε μια από τις πολλές φορές που είχε υπερβάλλει με την ταχύτητα και μετά από ένα περιστατικό με την τροχαία το 2002 θεώρησε πως έπρεπε να την πουλήσει, καθώς φοβήθηκε πως κάτι κακό θα συνέβαινε.

Η 308 παρέμεινε στην Φλόριδα και άλλαξε αρκετά χέρια μέχρι το 2016, όταν ο τελευταίος της ιδιοκτήτης την έστειλε στη Μεγάλη Βρετανία. Και παρόλο που έχει περίπου 100.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ της είναι μια καλή ευκαιρία για να την αποκτήσει κανείς διαθέτοντας από 33.000- 45.00 ευρώ και να κάνει την πρώτη του βόλτα μαζί της ακούγοντας το πασίγνωστο «The Passenger».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή