Τα αυτοκίνητα στο (άμεσο) μέλλον θα έχουν αισθητήρες που θα παρακολουθούν και την αναπνοή

Τα αυτοκίνητα θα γίνουν κάτι σαν «μεγάλος αδελφός» μιας και ότι γίνεται στο εσωτερικό τους θα ελέγχεται και θα καταγράφεται.

Του Γιάννη Σκουφή

Η αρχή έγινε με τους αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων, που π.χ. στη Bentley χρησιμοποιούνται για να ασφαλίζουν το ντουλαπάκι, όπου ο κάτοχός της μπορεί να βάλει αντικείμενα αξίας.

Σε άλλα μοντέλα, όπως π.χ. στην κινέζικη έκδοση του Santa Fe, ενεργοποιείται με το δαχτυλικό αποτύπωμα ο κινητήρας και φυσικά έπεται συνέχεια. Όπως για παράδειγμα με την τοποθέτηση ραντάρ που ελέγχει το χώρο πίσω από τα εμπρός καθίσματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το ραντάρ είναι πιο αποτελεσματικό από τους αισθητήρες υπερήχων, μιας και μπορούν να καταγράφουν και την παραμικρή κίνηση. Ακόμα και αυτήν του θώρακα ενός μικρού παιδιού κατά την αναπνοή του. Επίσης η ισχύς του είναι τέτοια που η λειτουργία του δεν παρεμποδίζει ούτε από ρούχα, κουβέρτες, σπιτάκια μεταφορά κατοικίδιων και οτιδήποτε μη μεταλλικό. Αυτό σημαίνει πως όσοι κάθονται μπροστά θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τη γίνεται πίσω από την πλάτη τους. Στην κυριολεξία.

Ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που θα εξοπλιστεί με αυτού του τύπου ραντάρ είναι το GV70, της μάρκας πολυτελείας της Hyundai, της Genesis.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.