Ολλανδική εταιρεία ταξί ζητά αποζημίωση από την Tesla για τις συνεχείς βλάβες στα αυτοκίνητά της

Κακό μπελά έβαλαν στο κεφάλι τους οι συνεργάτες της ολλανδική εταιρεία ταξί Bios επιλέγοντας μοντέλα της Tesla.

Ολλανδική εταιρεία ταξί ζητά αποζημίωση από την Tesla για τις συνεχείς βλάβες στα αυτοκίνητά της
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Στο πολυσύχναστο, τουλάχιστον πριν από την πανδημία του κορονοϊού, αεροδρόμιο Shiphol του Άμστερνταμ τα ταξί πρέπει να είναι αφενός οχήματα μηδενικών ρύπων και αφετέρου να έχουν αυτονομία τουλάχιστον 400 χιλιομέτρων. Λογικά σκεπτόμενοι λοιπόν οι υπεύθυνοι της εταιρεία ταξί Bios που δραστηριοποιείται με 70 αυτοκίνητο στο Shiphol επέλεξε τα Tesla Model S.

Tα οποία εμφάνιζαν συνεχώς διάφορες βλάβες, όπως στην υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, τα ημιαξόνια, τα μπράτσα των αναρτήσεων, τα ηλεκτρονικά και άλλα πολλά. Επίσης δεν κατέγραφαν σωστά τα χιλιόμετρα, κάτι που για επαγγελματίες οδηγούς ταξί μπορεί να αποβεί καταστροφικό.

Μάλιστα από την Βios κατήγγειλαν τα χιλιόμετρα ρυθμίζονταν στη συνέχεια στο συνεργείο, πράξη που στην Ολλανδία είναι ποινικά κολάσιμη. Επίσης ούτε η αυτονομία έφτανε τα 400 χιλιόμετρα, οπότε πολλά από τα Model S αντικαταστάθηκαν με Model X. Που ναι μεν είχαν μεγαλύτερη αυτονομία αλλά είχαν και ακόμα πιο μεγάλα ποσοστά βλαβών, που είχε σαν αποτέλεσμα να μένουν ακόμα περισσότερο χρόνο ακινητοποιημένα.

Στις οχλήσεις των ανθρώπων της Βios η Tesla απάντησε απλά πως τα προβλήματα οφείλονται στην εντατική χρήση των αυτοκινήτων! Ισχυρισμός που ακούγεται παράλογος από τη στιγμή που μιλά κανείς για ταξί.

Επίσης οι επισκευές των ταξί Tesla διαρκούσαν πολλές φορές εβδομάδες, γεγονός που οδήγησε τα στελέχη της Bios να ακολουθήσουν τη νομική οδό ζητώντας αποζημίωση 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή