Σε αναμονή το Ράλι Ακρόπολις, σε εξέλιξη ο σχεδιασμός του

Οι πιθανότητες να διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις φέτος είναι σημαντικές.

Του Γιάννη Σκουφή

Για τη διεξαγωγή ενός αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι απαιτείται ένας ολόκληρος φάκελος αναφορικά με την περιοχή που θα φιλοξενήσει τον αγώνα. Αυτό φυσικά ισχύει και για το Ράλι Ακρόπολις στην περίπτωση που κληθεί να αντικαταστήσει κάποιον από τους ήδη προγραμματισμένους αγώνες. Με πιο πιθανό το Ράλι Χιλής στις 9 με 12 Σεπτεμβρίου.

Έτσι λοιπόν η Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΟΕΔΜΑ) εργάζεται για να ετοιμάσει το φάκελο, ενώ οι ενδιαφερόμενες Περιφέρειες έχουν ξεκινήσει ήδη τις διαβουλεύσεις προκειμένου να διεκδικήσουν την φιλοξενία του Εθνικού μας αγώνα. Γεγονός που δείχνε και τη σημασία του αγώνα για την οικονομία αλλά και την προβολή της εκάστοτε περιοχής.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή έχοντας κάνει αναγνώριση ειδικών διαδρομών τόσο στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας όσο και σε αυτήν της Πελοποννήσου, συγκροτεί ταχύτατα τον σχετικό φάκελο, ώστε να υπάρχουν όλα τα δεδομένα τη στιγμή που θα ληφθεί η απόφαση. Βασικός στόχος όλων παραμένει η επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και σε δεύτερο χρόνο η επιλογή της περιοχής που θα φιλοξενηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, βαρύνουσα σημασία στην τελική απόφαση θα έχει η άποψη των ανθρώπων της FIA και του WRC Promoter, που αναμένονται προσεχώς στην Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.