Το επόμενο αυτοκίνητο του Πάπα ίσως και να είναι ηλεκτρικό

H αμερικανική Fisker είναι αυτή εξελίσσει το επόμενο αυτοκίνητο του Ποντίφηκα χρησιμοποιώντας σα βάση το SUV της Ocean.

Του Γιάννη Σκουφή

Την προηγούμενη εβδομάδα οι συνιδρυτές της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Henrik Fisker και Geeta Gupta-Fisker, είχαν μια ιδιωτική συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο για να του δείξουν το νέο τους πρότζεκτ. Το οποίο δεν είναι άλλο από ένα ηλεκτρικό Ocean κατάλληλα τροποποιημένο για τις ανάγκες του Πάπα.

Αν τελικά δρομολογηθεί η υλοποίηση του νέου popemobile, όπως ονομάζονται τα ειδικά μετασκευασμένα αυτοκίνητα για τις δημόσιες εμφανίσεις του Ποντίφικα, τότε αυτό θα έχει το χαρακτηριστικό διάφανο τμήμα έτσι ώστε να μπορεί (ο Πάπας) να έρχεται σε οπτική επαφή με τους πιστούς και να τους ευλογεί.

«Εμπνεύστηκα από όσα έχω διαβάσει και το πόσο ευαισθητοποιημένος είναι ο Πάπας Φραγκίσκος γύρω από το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για τις μελλοντικές γενιές», δήλωσε ο Henrik Fisker.

Μεταξύ άλλων ο 57χρονος Δανός ιδρυτής της μάρκας είπε πως το «…εσωτερικό του αυτοκινήτου θα έχει μέρη κατασκευασμένα από μια πληθώρα βιώσιμων υλικών, όπως τα πατάκια που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια που έχουν απομακρυνθεί από τον ωκεανό».

Η Fisker είναι μια εταιρεία που στο πιο τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας της έχει ως έδρα το Λος Άντζελες και την διευθύνει ο ίδιος ο Henry Fisker (γνωστός σχεδιαστής από το παρελθόν). Ο Fisker ισχυρίζεται πως ήδη έχει περισσότερες από 16.000 παραγγελίες για το Ocean (με μπαταρία 80 kWh, ισχύ 304 ίππων, αυτονομία 480+ χλμ.) με την παραγωγή να ξεκινά στις 17 Νοεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρές κυρώσεις αποφάσισαν οι «27» ηγέτες: Μπλοκάρουν τη Λευκορωσία από τον εναέριο χώρο της ΕΕ