To νέο Mercedes-AMG Cigarette έχει 2.285 άλογα

Το νέο σκάφος της Cigarette Racing παρουσιάστηκε στην Φλόριντα έχοντας πηγή έμπνευσης την GT Black Series.

Του Γιάννη Σκουφή

Πιστή στην παράδοση και στη σχέση που διατηρεί εδώ και 13 χρόνια η Mercedes-AMG με τα ταχύπλοα και συγκεκριμένα με την Cigarette, παρουσίασε ένα ακόμα σκάφος. Υπό κανονικές συνθήκες η πρεμιέρα του θα γινόταν το Φεβρουάριο στο Miami International Boat Show (πάει για του χρόνου), αλλά αυτό δεν αποθάρρυνε την Mercedes να αποκαλύψει το νέο Cigarette μέσα στο έτος.

Το Nighthawk AMG Black Series, όπως ονομάζεται, έχει μήκος 41 πόδια. Στο πίσω μέρος υπάρχουν πέντε V8 Mercury Racing 450R χωρητικότητας 4,6 λίτρων έκαστος. Η απόδοση του καθενός είναι 457 ίπποι και αν τους πολλαπλασιάσετε επί πέντε τότε μπορείτε να καταλάβετε πως το ταχύπλοο καταφέρνει να πιάσει τα 144 χλμ./ώρα πάνω στο νερό.

Το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως 10 άτομα σε μία καμπίνα που παραπέμπει ευθέως στα μοντέλα της Mercedes-AMG. Το κόκπιτ με τις τρεις οθόνες, τα όργανα της Garmin και το βολάν μας θυμίζει κάτι από τα γερμανικά τετράτροχα, όπως και οι επενδύσεις που ντύνουν όλο το εσωτερικό του σκάφους.

Στο ντεκ υπάρχουν δύο σειρές καθισμάτων με την καθεμία να έχει τρία καθίσματα, η χρήση ανθρακονήματος είναι εκτεταμένη, ενώ η σκούρα επένδυση είναι ειδικά επεξεργασμένη ώστε ένα μην καίει τους επιβαίνοντες. Μία αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι τα ηχεία της Audio Marine σε σχήμα ζάντας.

Στην καμπίνα υπάρχει ένα κρεβάτι για δύο άτομα και ένας μικρός νιπτήρας με το σχετικό WC, καθώς και διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι και ένας φούρνος μικροκυμάτων.

Αν σας αρέσει το καταπληκτικό σκάφος της Cigarette που είναι βαμμένο στο μαύρο-πορτοκαλί της AMG GT Black Series, καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως η τιμή του ξεκινά από τις 670.000 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.