H Maybach Edition 100 πετά το γάντι στην Rolls-Royce!

Το κορυφαίο σήμα της Mercedes παρουσίασε τη νέα έκδοση S-Class Edition 100 που εξακολουθεί να κινείται από τον εμβληματικό V12.

Του Γιάννη Σκουφή

Ξεχάστε για λίγο τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν γύρω σας και προσπαθήστε να φανταστείτε την υπέρτατη λιμουζίνα. Η οποία πιθανότατα θα έχει τα σήματα της Maybach, της γνωστής hyper-premium εταιρίας που αποτελεί τον βασικό αντίπαλο τόσο της Rolls-Royce όσο και της Bentley.

Του χρόνου η Maybach συμπληρώνει 100 χρόνια από το πρώτο της μοντέλο ευρείας παραγωγής. Η αρχική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1909 ήταν η Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH πριν αλλάξει το όνομά της σε Maybach-Motorenbau GmbH. Κάτι που έγινε το 1912.

Με αφορμή αυτό το γεγονός η γερμανική φίρμα αποφάσισε να παρουσιάσει την κορυφαία έκδοση S-Class Edition 100, η οποία δεν θα μπορούσε να κινείται παρά μόνο από τον V12 που για την περίσταση αποδίδει 621 ίππους και συνδυάζεται με τετρακίνηση.

Τοι αμάξωμα ξεχωρίζει από την διχρωμία Cirrus Silver/ Nautical Blue, η οποία έχει «περαστεί» με το χέρι. Οι λαμπερές γκρι ζάντες με τα ειδικά καλύμματα και τα σχετικά λογότυπα είναι μερικά από τα στοιχεία που διαφοροποιούν την Edition 100 από την απλή Maybach S-Class.

Στο εσωτερικό υπάρχει μια αποκλειστική δερμάτινη επένδυση σε σπαστό λευκό που ντύνει σχεδόν όλο το διάκοσμο στον οποίο υπάρχουν τουλάχιστον πέντε μεγάλες οθόνες. Αξιοσημείωτο είναι πως το ηχοσύστημα υψηλής ποιότητας της Burmester πέρα από την 4D surround απόδοση έχει και λειτουργία ηχοακύρωσης για απόλυτη ησυχία στο εσωτερικό.

Η παραγωγή της Maybach S-Class Edition 100 θα περιοριστεί στα μόλις 100 αυτοκίνητα παγκοσμίως και ένα μεγάλο μέρος θα απορροφήσει τόσο η κινεζική όσο και η αμερικανική αγορά. Στην Γερμανία η τιμή της απλής Maybach S-Class S680 ξεκινά από τις 217.323 ευρώ, οπότε λογικά η συλλεκτική Edition 100 ίσως και να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για Βιτριόλι: Σήμερα καταθέτει η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Τι λέει στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος της

Εκτάκτως στην Θήβα οι σεισμολόγοι - Τι αποφάσισαν στην έκτακτη σύσκεψη

Νίκος Κουρής: «Θα αποδείξω με DNA ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη» - Τι αναφέρει η Μαργαρίτα