Ποια αυτοκίνητα έχει η βασίλισσα Ελισάβετ;

Εννοείται πως η πιο σημαντική γυναίκα της Μεγάλης Βρετανίας χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της εγχώριας κατασκευής αυτοκίνητα.

Του Γιάννη Σκουφή

Πρόσφατα η Ελισάβετ συμπλήρωσε 70 χρόνια παρουσίας στο θρόνο και σε ανακοίνωσή της για το πλατινένιο ιωβηλαίο ξεκαθάρισε πως η Καμίλα θα είναι η μελλοντική βασίλισσα. Η Ελισάβετ είναι ήδη από το 2015 η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας ξεπερνώντας την Βασίλισσα Βικτόρια.

Και όλα αυτά τα χρόνια για τις μετακινήσεις της χρησιμοποιεί ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία. Και παρόλο που η βασιλική οικογένεια έχει δείξει πως προτιμά τις Jaguar, διατηρεί έναν στόλο από πολύ σπάνιες Bentley.

H Ελισάβετ λοιπόν συνηθίζει να κινείται με διάφορες Jaguar, όπως π.χ. με μια X-Type, ενώ πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν αποχωρήσει από τον συναρπαστικό γάμο τους με μια ηλεκτρική ανοιχτή E-Type.

Ωστόσο, για τις επίσημες συναντήσεις της η βασίλισσα δείχνει πως προτιμά να κινείται με δύο σπάνιες Bentley, οι οποίες είναι ειδικές κατασκευές και κοστίζουν περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ η κάθε μια. Τις είχε παραλάβει το 2002 για το χρυσό της ιωβηλαίο, ενώ μαζί με τον εκλιπόντα σύζυγο της, τον πρίγκιπα Φίλιππο, φρόντισαν να τις εξοπλίσουν με πολλά εξτρά.

Ανάμεσα στα πολλά και διάφορα στο βασιλικό ζεύγος άρεσαν πολύ οι επενδύσεις από υψηλής ποιότητας μαλλί αρνιού. Εννοείται πως πέρα από τα διάφορα λούσα και τα σπάνια ξύλα στις πόρτες και στο ταμπλό, την τιμή ανέβασε κατακόρυφα η ολοκληρωμένη θωράκιση που αντέχει σε επιθέσεις με σφαίρες και χειροβομβίδες μέχρι και βόμβες και επιθέσεις με βιοχημικά όπλα.

Μία μικρή λεπτομέρεια. Και τα δύο αυτοκίνητα ξεχωρίζουν από τις σημαίες με τους θυρεούς του μεγάλου νησιού στο καπό. Η μόνη περίπτωση που οι αντικαθίστανται είναι όταν κινούνται στη Σκωτία, καθώς τότε οι σημαίες απεικονίζουν τον Άγιο Γεώργιο να σκοτώνει έναν δράκο ή ένα λιοντάρι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.