Αυτή η Ferrari 296 GTB είναι η πιο φτηνή που υπάρχει

Για να την αποκτήσει κανείς χρειάζεται να καταβάλλει μόλις 12.062 ευρώ, ενώ το βέβαιο είναι πως το τελευταίο που θα τον απασχολήσει είναι το παρκάρισμα. 

Αυτή η Ferrari 296 GTB είναι η πιο φτηνή που υπάρχει
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Το θέμα είναι να προλάβει κανείς γιατί θα κατασκευαστούν μόλις 199 και όπως ίσως να καταλάβατε δεν μιλάμε για μια πραγματική 296 GTB, αλλά για ένα μοντέλο υπό κλίμακα της γνωστής εταιρείας Amalgam. Η οποία έχει μια μακρόχρονη συνεργασία με την Ferrari και η 296 GTB είναι ένα από τα πιο πρόσφατα δείγματα.

Όπως μπορείτε να δείτε η πιστότητα είναι απίστευτη και έχει αποτυπωθεί ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια. Για την οποία φρόντισε η επιμέλεια και των ανθρώπων από το Ferrari Centro Stile χρησιμοποιώντας τα αυθεντικά σχέδια CAD ώστε το κάθε κομμάτι να είναι έτοιμο μετά από 300 ώρες.

Αν και δεν έχει καμία σχέση για την εξέλιξη της πραγματικής 296 GTB χρειάστηκαν περίπου 3.000 ώρες. Επίσης, να πούμε πως το μοντελάκι έχει περίπου 12.000 ευρώ όταν το πραγματικό κοστίζει, δίχως τους φόρους, περίπου 270.000 ευρώ.

Πάντως, όποιος επιθυμεί να δει από κοντά το υπό κλίμακα 1:8 μοντελάκι (υπάρχει και μικρότερο σε 1:12) μπορεί να επισκεφθεί συγκεκριμένα επίσημα σημεία πώλησης που διαθέτουν ήδη μερικά demo.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως η πραγματική 296 GTB εφοδιάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα που έχει στην καρδιά του έναν τρίλιτρο V6 που αποδίδει 830 ίππους! Η Ferrari είχε να χρησιμοποιήσει V6 κινητήρα από την εποχή της Dino και όπως μπορούμε να δούμε το έκανε απόλυτα πετυχημένα με μία της ακόμη πανέμορφη δημιουργία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή