«Πράσινο φως» για την ταινία με θέμα τη ζωή του Enzo Ferrari

O ιδρυτής της Ferrari είναι σίγουρα μιας από τις πιο σημαντικές μορφές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Enzo Ferrari είναι μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και μέσα από την ταινία που θα γυριστεί θα μπορεί κανείς να ανακαλύψει άγνωστες πτυχές της ζωής του ανθρώπου που δημιούργησε την πιο διάσημη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο.

Τα γυρίσματα της ταινίας βιογραφικής ταινίας θα γίνουν σε διάφορα μέρη της Ιταλίας, κυρίως στη Modena και την Emilia Romagna. Με πρωταγωνιστές τον Adam Driver (Star Wars, House Of Gucci κ.α.), ο οποίος επικράτησε έναντι του Hugh Jackman, και την πασίγνωστη Penelope Cruz στο ρόλο της συζύγου του Laura.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια ποιοτική ταινία στα στάνταρ των καταπληκτικών Rush και Ford vs Ferrari που είχαν ιδιαίτερα θετική απήχηση.

Η ταινία θα λέγεται απλά «Ferrari» και τα γυρίσματα της θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάιο. Την σκηνοθεσία έχει ο Michael Mann (ο σκηνοθέτης των Miami Vice, Texas Killing Fields, Ford v Ferrari κ.α.), ενώ το σενάριο έχει γραφτεί από τον Troy Kennedy Martin (The Italian Job κ.α.).

Η υπόθεση πιάνει την ιστορία του Enzo Ferrari από το καλοκαίρι του 1957 και την επικείμενη χρεοκοπία της μάρκας. Τα πάντα πήγαιναν στραβά, από τον γάμο του Enzo που κατέρρεε μέχρι το θάνατο του γιού του Dino, στην ηλικία των 24 ετών λόγω μυϊκής δυστροφίας. Η ταινία εστιάζει και στην απόφαση του Ferrari εκείνη τη χρονιά να συμμετάσχει στον ιστορικό αγώνα Mille Miglia.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.