Ποια είναι η φλέβα χρυσού για τη Lamborghini;

Την «χτύπησε» πριν από τέσσερα χρόνια και δεν λέει να σταματήσει να φέρνει ζεστό χρήμα στα ταμεία της ιταλικής φίρμας.

Του Γιάννη Σκουφή

Η φλέβα χρυσού για την Lamborghini δεν είναι κάποιο από τα χαμηλά σπορ μοντέλα της αλλά η άκρως εντυπωσιακή Urus. Και το σίγουρο είναι πως ακόμη και οι Ιταλοί δεν περίμεναν πως το πρώτο τους SUV θα ξεπερνούσε κάθε προσδοκία τους σε εμπορικό επίπεδο.

Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια το εργοστάσιο στην Sant’ Agata ξεπέρασε το ορόσημο των 20.000 μονάδων. Αξιοσημείωτο είναι πως χάρη στην αυξημένη ζήτηση της Urus έγιναν αφενός επιπλέον 500 προσλήψεις και αφετέρου εγκαταστάσεις της μάρκας διπλασιάστηκαν. Από τις 80.000 στις 160.000 τ.μ.

Όπως είναι φυσικό οι Ιταλοί το γιόρτασαν ανάλογα με το «εορταστικό» αυτοκίνητο να βγαίνει από την πόρτα του εργοστασίου σε ένα φανταχτερό βιολετί χρώμα. Από κει και πέρα διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή και μαύρες δαγκάνες στα δισκόφρενα και έχει ήδη φορτωθεί για να παραδοθεί στον μελλοντικό του κάτοχο στο Αζερμπαϊτζάν.

Στην επίσημη ανακοίνωση της για το συγκεκριμένο γεγονός η Lamborghini μας πληροφόρησε επίσης πως μέσα από το πρόγραμμα εξατομίκευσης Ad Personam τα πέντε πιο δημοφιλή χρώματα είναι τα Grigio Telesto (γκρίζο), Blu Cepheus (μπλε), Viola Pasifae (βιολετί), Nero Noctis Matt (γραφίτης) και Arancio Borealis (περλέ).

Μία εκτίμηση που έκανε η Lamborghini από τα αρχεία της είναι πως οι πελάτες της σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν τις Urus τους έχοντας διανύσει συνολικά περισσότερα από 360 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Τέλος, να πούμε πως ετοιμάζεται η ανανεωμένη έκδοση Evo που ακόμη και αν η ισχύς του V8 των 4.000 κυβικών παραμείνει η ίδια -650 ίπποι- θα γίνει και αυτή ανάρπαστη.