Έχει έξι τροχούς και 850 άλογα. Τι είναι;

Το μόνο σίγουρο είναι πως το όχημα που βλέπετε στην οθόνη σας αποκλείεται να το συναντήσετε ποτέ σε κάποιο δρόμο της Ευρώπης.

Έχει έξι τροχούς και 850 άλογα. Τι είναι;
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Αν και στην Ευρώπη τα SUV είναι αυτά που τα τελευταία χρόνια έχουν εκτοπίσει κάθε άλλο τύπο αμαξώματος, στις ΗΠΑ τα μεγάλα ημιφορτηγά εξακολουθούν να κυριαρχούν. Μαζί με αυτά ανθεί και μια τεράστια αγορά με after market προϊόντα και βελτιώσεις. Από τις οποίες δεν λείπουν και διάφορες ακρότητες και υπερβολές.

Στην τελευταία κατηγορία εντάσσεται το μαύρο αγροτικό που βλέπετε.

Το οποίο εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά όχι τόσο λόγω της «πολεμικής» του εμφάνισης, αλλά για τους τρεις άξονές του με τους συνολικά έξι τροχούς. Τους οποίους κινεί ένας V8 των 6.200 κυβικών που για την περίσταση έχει έναν μεγαλύτερο μηχανικό υπερ-συμπιεστή προκειμένου η ισχύς να ανέβει από τα 700 στα 850 άλογα!

Από εκεί και πέρα να πούμε πως το Apocalypse 6x6, όπως ονομάζεται, βασίζεται σε ένα Ram 1500 TRX. Και για την περίσταση η ειδική αυτή έκδοση έχει αποκτήσει την πρόσθετη ονομασία Juggernaut επειδή διαθέτει πολλά εξτρά σε σχέση με ένα… απλό Apocalypse.

Ανάμεσα σε αυτά τα εξτρά ανήκουν οι τρεις heavy duty άξονες της Dana, τα ενισχυμένα μπλοκέ διαφορικά, τα ειδικά εκτός δρόμου λάστιχα των 40 ιντσών σε 22άρες ζάντες και τα πρόσθετα του αμαξώματος που κάνουν το Apocalypse να μοιάζει με άρμα μάχης.

Παρόλα αυτά στο εσωτερικό υπάρχουν όλες οι ανέσεις, μία μεγάλη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων και ένα υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα της Harman Kardon. Όσο για την τιμή του σημειώστε πως κοστίζει 297.999 δολάρια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή