Τι σχέση έχει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με ένα Hummer;

Τα νέα ήθη και έθιμα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση είναι αρκετά για να συνδέσουν ένα e-bike με ένα από τα μεγαλύτερα σε ζήτηση ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αμερικανικής αγοράς.

Τι σχέση έχει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με ένα Hummer;
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Ίσως να έχετε ακούσει πως η GMC έχει επαναφέρει το Hummer ως ένα μεγάλο ηλεκτρικό pick up, καθώς και ως SUV. Αυτό όμως που ίσως να μην γνωρίζετε είναι πως η ζήτηση του ηλεκτρικού Hummer είναι τόσο μεγάλη που αν το παραγγείλει κανείς σήμερα στις ΗΠΑ θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον δύο χρόνια!

Το ίδιο όμως δεν ισχύει και για το Ε-bike που βλέπετε στην οθόνη σας, για το οποίο η GMC συνεργάστηκε με την εξειδικευμένη στο συγκεκριμένο κλάδο Recon. Και όπως μπορείτε να δείτε το Hummer EV E-Bike έχει κάποια σχεδιαστικά στοιχεία -όπως τα χοντρά λάστιχα της Kenda ή η πίσω σχάρα- που μας παραπέμπουν στο ηλεκτρικό pickup.

Στο σκελετό του ποδηλάτου υπάρχει μια αποσπώμενη μπαταρία χωρητικότητας 1,0 kWh -φορτίζει μέσα σε 4 περίπου ώρες σε δίκτυο 110 V- που τροφοδοτεί με ενέργεια ένα ηλεκτρικό ηλεκτρικό μοτερ 48V της Bafang ισχύος 1.200 Watts. Για την ακρίβεια τα ηλεκτρικά μοτέρ είναι δύο (από ένα σε κάθε άξονα) οπότε μιλάμε για ένα e-Bike 2x2.

Ο αναβάτης έχει στην διάθεσή του τρία διαφορετικά προφίλ κίνησης: στο Cruise υπάρχει υποβοήθηση μόνο στο πίσω τροχό, στο Traction μόνο στον εμπρός, ενώ στο Adrenaline λειτουργούν και τα δύο μοτέρ για μία 2x2 υποβοήθηση. Σημειώστε πως η τελική περιορίζεται στα 45 χλμ./ώρα, ενώ η τιμή του είναι 3.999 δολάρια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή