Έτοιμο το Togg, το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό SUV

Η τουρκική εταιρία παρουσίασε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της το πρώτο πρωτότυπο μοντέλο της.

Η εταιρία TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girishim Grubu) πραγματοποίησε πρόσφατα μία εκδήλωση για την έναρξη της παραγωγής του πρώτου της μοντέλου. Κάτι που θα γίνει στις αρχές του 2023.

Φυσικά από τη μεγαλειώδη τελετή δεν απουσίαζε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έδωσε και ένα σόου μιλώντας για την επιχειρηματικότητα της χώρας του και τα σχέδια να κατακτήσει και την αυτοκινητοβιομηχανία λανσάροντας αυτοκίνητα για το λαό.

Πάντως δε θα είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα αφού τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακριβά παντού. Και το τελευταίο που χρειάζεται ένας πολίτης της γειτονικής χώρας είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ακόμη πιο παράξενο είναι πως η TOGG ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο αλλά δίχως να έχει ξεκινήσει κάποια πιλοτική παραγωγή και δίχως καν να έχει ανακοινωθεί ακόμη η ονομασία του ηλεκτρικού SUV. Το οποίο θα έχει εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και δύο επιλογές μπαταριών με μέγιστη αυτονομία 300 και 500 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Τα αισιόδοξα πλάνα της TOGG αναφέρουν πως το εργοστάσιό της θα κατασκευάζει από 17 έως 18 χιλιάδες αυτοκίνητα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και πως έως το 2030 η παραγωγή θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο μονάδες.

Στην τελετή έναρξης, ανακοινώθηκε ότι δεν θα υπάρχει δίκτυο αντιπροσωπειών και πως οι πωλήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω μίας εφαρμογής για smartphone που θα ονομάζεται «TOGG Care». Για να δούμε τι θα δούμε και κατά πόσο θα ισχύσουν όλα αυτά αλλά και κατά πόσο ενισχύουν τον προεκλογικό αγώνα του Ερντογάν.