Σας αρέσει αυτό το ηλεκτρικό μοτοποδήλατο;

Μία εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να μένει μόνο σε αυτά αλλά και να προχωρά πολύ πιο πέρα.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως για παράδειγμα η Polestar που συνεργάστηκε με την εταιρία CAKE για να ανακοινώσει το πολύ ελκυστικό Makka Polestar Edition.

Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοτοποδήλατο με μίνιμαλ σχεδίαση και στιλ που μας παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες. Έχει μονή σέλα και μεγάλους τροχούς με χοντρά λάστιχα ώστε να μπορεί να κινηθεί με άνεση σε πλακόστρωτους δρόμους κ.α.

Το σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα 2,8 kW ή αν προτιμάτε 3,8 ίππων και με 60 Nm. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 45 χλμ./ώρα και το βάρος δεν ξεπερνά τα 70 κιλά ώστε να είναι σχετικά εύκολο στην μεταφορά του.

Όσο για την μπαταρία αυτή είναι εξίσου μικρή αλλά αρκετή για να προσφέρει μια αυτονομία 54 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. Η ενεργειακή της χωρητικότητα φτάνει τις 1,5 kWh και για να γεμίσει από άδεια μέχρι το 80% χρειάζονται περίπου 2 ώρες. Για το 100% απαιτείται μία ακόμη.

Από εκεί και πέρα ο αναβάτης μπορεί να πληροφορείται για την ταχύτητα, την αυτονομία και τη λειτουργία του μοτοποδηλάτου κ.α. από μια μικρή οθόνη TFT στο τιμόνι. Επίσης, υπάρχουν δύο προφίλ κίνησης, ένα για νορμάλ οδήγηση και ένα για οικονομική. Τέλος, να πούμε πως το Makka προσφέρεται προς το παρόν μόνο στην αγορά της Βόρειας Αμερικής έναντι 5.300 δολαρίων.