To Citroen Ami σε χριστουγεννιάτικες περιπέτειες

Με μια χριστουγεννιάτικη φωτογραφία η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μία ειδική έκδοση για το χαριτωμένο Ami.

Του Γιάννη Σκουφή

Στην Citroen τρίβουν τα χέρια τους από την απήχηση που έχει το μικρότερο μοντέλο της γκάμας τους. Έστω και αν αυτό δεν ανταποκρίνεται πλήρως στον ορισμό ενός κανονικού αυτοκινήτου, τόσο η χαριτωμένη του σχεδίαση όσο και η πολύ χαμηλή τιμή του για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από το Ami και στη χώρα μας.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι ειδικές εκδόσεις του Ami οι οποίες εξαντλούνται μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Και για αυτό η Citroen ετοιμάζει μία ακόμη σπέσιαλ έκδοση, η οποία ονομάζεται My Ami Buggy. Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023, αλλά θα περιοριστούν σε μόλις 1.000 μονάδες.

Προς το παρόν οι Γάλλοι δεν έχουν πει περισσότερα αφήνοντας την φαντασία μας να βασιστεί στις εικόνες με το χριστουγεννιάτικο τοπίο μέσα σε μία μαγική σφαίρα. Μέσα στην οποία μπορούμε να δούμε το Ami με το γνωστό χακί χρώμα αλλά με μία πιο περιπετειώδη εμφάνιση, με χρυσαφί σιδερένιους τροχούς και με το αμάξωμα να μην έχει πόρτες.

Υπομονή, λοιπόν, αφού η γαλλική εταιρεία θα ανακοινώσει περισσότερα σε μερικές μέρες. Πάντως, την προηγούμενη φορά που η Citroen είχε ανακοινώσει μία τέτοια ειδική έκδοση είχε ξεπουλήσει μέσα σε μόλις 18 λεπτά. Τέλος, να πούμε πως μέσα στα δύο του χρόνια παραγωγής το Ami έχει ξεπεράσει τις 20.000 πωλήσεις. Του χρόνου αναμένεται να δούμε και την ιταλική του εκδοχή, το Fiat Topolino μετά από αυτήν της Opel, το Rocks-e.