H Competizione Ventidue είναι ένα πολύ όμορφο restomod

Τα πιο παλιά αυτοκίνητα μπορεί να ήταν απλούστερα και να είχαν πολύ λιγότερα στοιχεία αλλά αναμφίβολα είχαν πολύ συναίσθημα.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα από αυτά είναι και η 230 GT Berlinetta SWB που είχε παρουσιαστεί στο Παρίσι το φθινόπωρο του 1959. Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό κουπέ σχεδιασμένο από τον Giotto Bizzarrini, τον Carlo Chiti και το νεαρό Mauro Forghieri.

Παρότι τα 237 άλογα που απέδιδε δεν είναι σπουδαία απόδοση ακόμη και για εκείνη την εποχή, η 230 GT είναι ένα από τα πιο σημαντικά σπορ μοντέλα της δεκαετίας.

Μετά από δύο χρόνια η Ferrari παρουσίασε την ειδική εκδοχή «SEFAC Hot Rod» η οποία ήταν απηλλαγμένη από περιττά κιλά και με τις κατάλληλες βελτιώσεις έφτανε τους 300 ίππους. Και κάπως έτσι η ειδική αγωνιστική έκδοση κατέκτησε το Le Mans του 1961.

Σήμερα, 61 χρόνια μετά από αυτή την μεγάλη επιτυχία, η λονδρέζικη εταιρεία Forge Design αποφάσισε να επαναφέρει ψηφιακά μια εκμοντερνισμένη εκδοχή της 230 GT, την οποία αποκαλεί Competizione Ventidue. Το οποίο σημαίνει «22» και έχει σχέση με το έτος που σε μερικές μέρες αποχαιρετάμε.

Η βρετανική εταιρία ελπίζει ότι το σχέδιο της θα υλοποιηθεί και το θέλει με έναν V12 κινητήρα κάτω από το καπό. Ο οποίος θα μπορεί εναλλακτικά να καταναλώνει και υδρογόνο. Πάντως, όσοι το θέλουν θα μπορούν να το έχουν και με ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Ότι θέλει ο πελάτης. Αν υπάρξει.