Η Lancia Stratos επιστρέφει!

Μία ανεξάρτητη προσπάθεια της Kiska αποτίνει φόρο τιμής στο εμβληματικό κουπέ της ιταλικής εταιρεία ξαναφέρνοντας το στη ζωή.
Η Lancia Stratos επιστρέφει!
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Η Kiska μπορεί να είναι μια άγνωστη μικρή μάρκα, αλλά μέσα από την προσπάθεια της να ανασκευάσει τη θρυλική Stratos καταφέρνει να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Και αυτό θα το κάνει με το APG-1.

Το καλό στην υπόθεση είναι πως η Kiska δεν είναι μια ομάδα σχεδιαστών που απλά έχει δημιουργήσει κάποιες ψηφιακές μακέτες, αλλά υπόσχεται πως θα κάνει το APG-1 πραγματικότητα. Και για να το πετύχει αυτό θα χρησιμοποιήσει ως βάση το KTM X-Bow GT-XR, το γνωστό ιδιαίτερο τετράτροχο της αυστριακής εταιρίας που μας παραπέμπει σε ένα καρτ δρόμου.

Λογικά θα χρησιμοποιηθεί ένα αμάξωμα από ανθρακονήματα που θα προσαρμοστεί στο πλαίσιο της KTM. Η οποία χρησιμοποιεί το γνωστό πεντακύλινδρο των 2.500 κυβικών της Audi. Στο GT-XR το εμβληματικό αυτό σύνολο αποδίδει 500 ίππους και λογικά θα έχει την ίδια ισχύ και στο AGP-1.

Από εκεί και πέρα η Kiska θα φροντίσει ώστε το αμάξωμα να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνετια και να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες επιρροές από την αρχέτυπη Stratos.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
09:03ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά

09:03ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά