Ακόμα και η κλασική AC Cobra εκσυγχρονίζεται

Η Cobra είναι ένα από τα θρυλικά σπορ μοντέλα και η βρετανική AC Cars εξελίσσει ένα νέο μοντέλο. Που φυσικά διατηρεί το κλασικό στυλ της αρχέτυπης που την έχει κάνει εμβληματική, ενώ κάτω από το αμάξωμα θα χρησιμοποιείται αισθητά αναβαθμισμένη τεχνολογία.

Του Γιάννη Σκουφή

Η πρεμιέρα της AC Cobra Roadster GT, όπως είναι η επίσημη ονομασία, της θα γίνει την ερχόμενη άνοιξη, έγκαιρα για την 122η επέτειο της μάρκας και η βάση της θα είναι ένα ολοκαίνουργιο, αλουμινένιο χωροδικτύωμα. Που πέρα από αυξημένη ακαμψία θα εξασφαλίζει και μεγαλύτερους χώρους. Χάρη και στην αύξηση του μεταξονίου στα 2.570 χιλιοστά.

Ο κινητήρας δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένας V8, με προέλευση που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά με 663 ίππους που θα συνδυάζεται είτε με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με ένα αυτόματο με 10 και έχει να μετακινήσει μόλις 1.500 κιλά.

Έτσι το 0-100 χλμ./ ώρα θα είναι υπόθεση ούτε 4,0 δευτερολέπτων, ενώ μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε σχέση με την αρχέτυπη είναι πως ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει όλα όσα θεωρούνται σήμερα απαραίτητα. Δηλαδή συστήματα κλιματισμού και infotainment αλλά και… ηλεκτρικά παράθυρα.

Προαιρετικά θα είναι διαθέσιμο και hardtop, ενώ ο εκάστοτε ιδιοκτήτης θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει την Cobra του όπως επιθυμεί. Αν μάλιστα θέλει ήδη να την κλείσει μπορεί να το κάνει με μια προκαταβολή 2.500 λιρών Αγγλίας.