Τι κοινό θα έχει το νέο ηλεκτρικό της VW με ένα οικιακό σύστημα κλιματισμού;

Το ID. 7 είναι το επόμενο νέο ηλεκτρικό μοντέλο που ετοιμάζει η Volkswagen, και θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Του Γιάννη Σκουφή

Μετά τα ID. 3, ID. 4 και ID. 5 η Volkswagen είναι έτοιμη να διευρύνει τον στόλο με τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα λανσάροντας μέσα στη χρονιά τη ναυαρχίδα της, το ID. 7. Και όπως είναι αναμενόμενο θα υπάρχουν αρκετά τεχνολογικά στοιχεία διαφοροποίησης, όπως το σύστημα Smart Air Vents.

Πρόκειται για ένα έξυπνο σύστημα που γνωρίζουμε όλοι μας από τα air-condition σε εσωτερικούς χώρους και τη λειτουργία που αλλάζει αυτόματα την κατεύθυνση των πτερυγίων ώστε ανάλογα να αλλάζει και η ροή του αέρα.

Παρόμοια λειτουργία έχει και το προηγμένο σύστημα κλιματισμού που θα κάνει ντεμπούτο στην ηλεκτρική ναυαρχίδα της VW και που είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας.

Αξιοσημείωτο είναι πως το αυτοκίνητο μπορεί να αναγνωρίσει το κλειδί πριν καν ο οδηγός καθίσει στην θέση του και ενεργοποιεί αυτόματα τη ροή του αέρα, η οποία μεταβάλλεται από τις κινούμενες περσίδες των αεραγωγών. Με αυτό τον τρόπο η καμπίνα δροσίζεται ή ζεσταίνεται πιο αποτελεσματικά και πιο σύντομα.

Πέρα από την αυτόματη λειτουργία υπάρχει και η χειροκίνητη ρύθμιση του έξυπνου συστήματος κλιματισμο΄τ μέσα από το μενού της νέας οθόνης infotainment των 15,0 ιντσών. Για πιο άμεση ρύθμιση της θερμοκρασίας υπάρχουν οι διακόπτες αφής στην βάση της οθόνης, οι οποίοι είναι επιτέλους φωτιζόμενοι ώστε να φαίνονται το βράδυ.