Σχεδόν έτοιμο το νέο Mini Countryman

Το νέο Countryman θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στους επόμενους μήνες για να συνεχίσει να αποτελεί μια ξεχωριστή προσέγγιση στα μικρά-μεσαία SUV.

Σχεδόν έτοιμο το νέο Mini Countryman
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Εδώ και αρκετό καιρό το νέο Countryman δοκιμάζεται με βαρύ καμουφλάζ σε διάφορα μέρη του κόσμου ώστε να είναι έτοιμο για το φετινό του ντεμπούτο. Και μόλις πρόσφατα η Mini έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες όπου μας δείχνουν κυρίως το μέγεθος του νέου μοντέλου πίσω από τα κιτρινόμαυρα καλύμματα.

Ακόμη και έτσι μπορούμε να διακρίνουμε πως το νέο Countryman θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το απερχόμενο μοντέλο προκειμένου να προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Αισθητικά αναμένεται να υπάρξει μία εξέλιξη του υπάρχοντος σχήματος διατηρώντας τις εξαιρετικά επιτυχημένες βασικές γραμμές.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης 1.500 και 2.000 κυβικών με ήπια υβριδική υποβοήθηση. Επίσης με το μικρότερο τρικύλινδρο σύνολο θα υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση που θα έχει ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα χάρη σε μία μπαταρία 14,2 kWh.

Το νέο Mini Countryman θα έχει και τουλάχιστον μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση που θα βασίζεται στο σύστημα πρόωσης της BMW iX1. Η οποία έχει δύο μοτέρ με συνδυαστική απόδοση 312 ίππων, τετρακίνηση και μπαταρία 64,7 kWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 438 χιλιομέτρων.

Τέλος, να πούμε πως η φωτογράφηση έχει γίνει στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία, καθώς οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας θέλουν να δώσουν έμφαση στο ότι το νέο Mini θα είναι το πρώτο που θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη Γερμανία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή