Μία ηλεκτρική κόμπρα με πάνω από 1.800 άλογα!

Η Ford είχε παρουσιάσει πριν από περίπου δύο χρόνια το πρωτότυπο Cobra Jet 1400 με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που κινούν τους πίσω τροχούς και συνδυαστική απόδοση 1.502 ίππων.

Μία ηλεκτρική κόμπρα με πάνω από 1.800 άλογα!
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Παρόλο που είναι ένα πρωτότυπο αυτό δεν εμπόδισε την ηλεκτρική Cobra να πετύχει ένα νέο ρεκόρ ως ηλεκτρικό dragcar καλύπτοντας από στάση τα 400 μέτρα μέσα σε μόλις 8,128 δευτερόλεπτα επιτυγχάνοντας μία απίστευτη ταχύτητα εξόδου στα 275 χλμ./ώρα.

Τώρα, η Ford επανέρχεται έχοντας ετοιμάσει μία αναβαθμισμένη εκδοχή την οποία αποκαλεί Super Cobra Jet με συνδυαστική ισχύ που ξεπερνά τους 1.800 ίππους.

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει δύο πιο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που εξακολουθούν να στέλνουν τη δύναμη τους μόνο στους πίσω τροχούς. Κάτι, άλλωστε που είναι πασιφανές όταν κατά την βίαιη επιτάχυνση από στάση η Cobra σηκώνεται στους δύο της τροχούς.

Με την Super Cobra Jet η Ford θα επιχειρήσει να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ της για το περιβόητο πρώτο τέταρτο του μιλίου (0-400 μέτρα) που λατρεύουν οι Αμερικάνοι. Πέρα από αυτό θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ των 0-96 χλμ./ώρα για το ταχύτερο EV με κίνηση στους δύο τροχούς. Ίδωμεν…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή