Apocalypse Super Truck: Ένα «αγροτικό» βγαλμένο από το Μεσαίωνα!

Με τεράστιες διαστάσεις, υπέρμετρα αγριεμένη εμφάνιση και περίσσεια ισχύος θα μπορούσε να είναι το αυτοκίνητο του Κόναν του Βάρβαρου!

Του Γιάννη Σκουφή

Το Super Truck της Apocalypse είναι αυτό που λέει το όνομά του: Ένα τεράστιο pickup με μία δαιμονισμένη εμφάνιση και ένα στήσιμο που καλείται να τιθασεύσει 850 άλογα!

Το αμάξωμα -το οποίο σε μήκος ξεπερνά τα 6,0 και σε ύψος τα 2,0 μέτρα- έχει ένα body-kit που δύσκολα θα επιτρέψει να καταλάβει κανείς πως πίσω του κρύβεται ένα Ram 1500. Πέρα από τις πολλές προσθήκες σχεδόν σε κάθε επιφάνεια του, το βάρβαρο look τονίζουν και οι τεράστιοι τροχοί των 22 ιντσών που τα λάστιχα των 40 ιντσών.

Πρακτικά η Apocalypse Manufacturing πήρε το επίσης βαρέως μετασκευασμένο Juggernaut 6x6, αφαίρεσε τον έναν άξονα και δημιούργησε το Super Truck. Το οποίο έχει κάτω από το καπό του έναν V8 με 6.200 κυβικά της σειράς Hellcat που μετά από πολλές αναβαθμίσεις αποδίδει 850 ίππους.

Διαθέτει τετρακίνηση με δύο διαφορικά κλειδώματος, έναν ενισχυμένο άξονα Dana 60, μία ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση και ικανότητα ρυμούλκησης 6,8 τόνων. Επιπρόσθετα, υπάρχει μία τεράστια απόσταση από το έδαφος με το set-up να αλλάζει μέσα από πέντε διαφορετικά προφίλ οδήγησης (τα Sport, Drag Race, Baja, Rock και Mud).

Το εσωτερικό είναι ντυμένο με ένα περίεργο ακατέργαστο δέρμα που ντύνει τα θερμαινόμενα και ψυχόμενα καθίσματα, το ταμπλό και τα υποβραχιόνια. Υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής 12,0 ιντσών, ένα σύστημα ήχου Surround Harmon Kardon, αισθητήρες στάθμευσης, μια κάμερα περιμετρικού ελέγχου, ηλεκτρικά καθίσματα, ηλεκτρικά πτυσσόμενα σκαλοπάτια και μια πανοραμική ηλιοροφή.

Τέλος, να πούμε πως στις βορειοαμερικανική αγορά τα μεγάλα pickup είναι τόσο δημοφιλή όσο ποτέ άλλοτε. Και το Apocalypse Super Truck είναι ένα από αυτά που ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά, ειδικότερα για όποιον θέλει και σκορπίζει τον τρόμο και τον φόβο στο διάβα του.