Τα μελλοντικά DS θα έχουν επαναστατικό κόκπιτ

Η DS Automobiles, η οποία ανήκει στην Stellantis, παρουσίασε το M.i. 21 που μας δίνει μία γεύση από τον εσωτερικό σχεδιασμό των μελλοντικών της μοντέλων.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα επόμενα μοντέλα της DS Automobiles θα είναι ηλεκτρικά και λογικό είναι να υπάρχει μία ανάλογη αλλαγή και στη γλώσσα σχεδίασής τους. Προς το παρόν αυτό που έχει ανακοινωθεί αφορά ένα concept που μας δείχνει τη λογική που θα ακολουθήσουν οι Γάλλοι και όπως μπορούμε να δούμε κάθε άλλο παρά εγκαταλείπουν τις μεγάλες οθόνες.

Συγκεκριμένα, το M.i. 21 είναι ένα φυσικό μοντέλο του εσωτερικού της επόμενης γενιάς μοντέλων παραγωγής της DS.

Όπως μπορείτε να δείτε σχεδόν όλο το ταμπλό το καταλαμβάνει ένα πάνελ από οθόνες με τους περισσότερους απτικούς διακόπτες να είναι τοποθετημένοι στα κυρτά άκρα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα της οθόνης να μετατρέπεται από αδιαφανής σε διαφανή.

Η διαχείριση του συστήματος infotainment μπορεί να γίνει μέσω φωνητικών εντολών ή μέσω μιας κομψής γυάλινης περιοχής που αιωρείται κοντά στο κεντρικό υποβραχιόνιο. Ταυτόχρονα, το σχήμα του τιμονιού είναι αντισυμβατικό, με μια οθόνη τύπου smartphone τοποθετημένη ανάμεσα σε δύο στοιχεία που θυμίζουν τα «DS Wings» που υπάρχουν στα τρέχοντα μοντέλα παραγωγής της DS.

Ο εσωτερικός φωτισμός ενισχύει τη συνολική ατμόσφαιρα και προσαρμόζεται έξυπνα για να αναδείξει τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην καμπίνα. Οι λύσεις αποθήκευσης έχουν εμπνευστεί από το σχεδιασμό επίπλων και η απουσία κεντρικής κονσόλας δημιουργεί πρόσθετο χώρο στο δάπεδο.

Τα πρώτα μοντέλα με τη νέα εσωτερική σχεδίαση αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους πριν από το 2030, στο πλαίσιο του πενταετούς πλάνου της DS.