Το Volvo EX30 θα έχει και έκδοση με έντονα off road στοιχεία

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo είναι το ΕΧ30 και ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται και η έκδοση Cross Country.

Του Γιάννη Σκουφή

Η σουηδική εταιρία έχει καθιερώσει στις τελευταίες γενιές των μοντέλων της τις εκδόσεις Cross Country. Οι οποίες συνήθως διαφοροποιούνται από την προσθήκη επιπλέον προστατευτικών για το αμάξωμα και με μια ελαφρώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Όπως φαίνεται οι Σουηδοί θέλουν να συνεχίσουν αυτή τη παράδοση και να την περάσουν και στα νέας γενιάς ηλεκτρικά τους μοντέλα. Συγκεκριμένα, στο EX30 που παρουσιάστηκε πρόσφατα και που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024 και στην χώρα μας με τιμή εκκίνησης τις 37.572 ευρώ.

Το ενδιαφέρον, λοιπόν, στο EX30 είναι πως στο παρασκήνιο παρουσιάστηκε και η Cross Country εκδοχή του μοντέλου. Τόσο σε πισωκίνητη έκδοση με ένα μοτέρ, όσο και στην τετρακίνητη με ένα ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα.

Όπως μπορούμε αν δούμε και από τις φωτογραφίες θα απέχει αρκετά εκατοστά από το έδαφος, θα έχει «ποδιές» μπροστά και πίσω, στάνταρ ζάντες 19 ιντσών και προαιρετικές 18άρες με ειδικά ελαστικά που έχουν εξελιχθεί μόνο για το EX30 Cross Country.

Το EX30 CC θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024 και μελλοντικά θα βρεθεί αντιμέτωπο με άλλα εκτός δρόμου ηλεκτρικά, όπως το επερχόμενο Jeep Recon. Χάρη στο μικρό μεταξόνιο του και των προβόλων του, θα πρέπει να έχει καλές γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας, ενώ θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο με τη σχάρα οροφής που βλέπουμε στο concept.