Τα ηλεκτρικά ποδήλατα μπορούν να έχουν στιλ μοτοσικλέτας

Μία από τις πιο πρόσφατες και ενδιαφέρουσες τάσεις είναι τα ηλεκτρικά ποδήλατα που μοιάζουν με μοτοσυκλέτες.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα μπορούν να έχουν στιλ μοτοσικλέτας
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Για να είμαστε πιο ακριβείς το ηλεκτρικό ποδήλατο των φωτογραφιών μας μας θυμίζει τα παλιά μοτοποδήλατα. Το συγκεκριμένο ονομάζεται QuietKat και είναι ένα απο τα πιο προηγμένα ηλεκτρικά ποδήλατα που έχουμε δει τελευταία και που έχει κατασκευάσει η εταιρία Lynx από το Κολοράντο.

Σχεδιαστικά βλέπουμε μία μεγάλη σέλα, μία σχάρα, έναν προβολέα όπως στα μηχανάκια, χειρόγκαζο καθώς και μεγάλους τροχούς που παραπέμπουν σε μια μοτοσυκλέτα με… πεντάλ.

Και όπως γίνεται αντιληπτό εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό ηλεκτρικό ποδήλατο που προσφέρει μόνο υποβοήθηση, αλλά για ένα που μπορεί να κινηθεί περιστασιακά μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Άλλωστε την υποβοήθηση/ κίνηση αναλαμβάνει ένας σχετικά δυνατός ηλεκτροκινητήρας 1.000 Watt που συνδυάζεται με ένα μικρό κιβώτιο δύο σχέσεων.

Όσο για την μπαταρία, είναι ενσωματωμένη στο σκελετό του e-bike, αλλά η Lynx δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες, τουλάχιστον μέχρι το QuietKat να κυκλοφορήσει επίσημα. Κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα το 2023 με μια εκτιμώμενη τιμή 4.000 δολαρίων.

Γεγονός είναι πως τα ηλεκτρικά ποδήλατα γίνονται όλο και πιο ισχυρά και εξελίσσονται διαθέτοντας όλο και πιο πολύ τεχνολογία. Από την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης έως τους ισχυρούς κινητήρες και τις μπαταρίες που μικραίνουν τα όρια μεταξύ των e-bike και των e-moto.

Και δεν υπάρχει αμφιβολία τι και το μέλλον της ηλεκτροκινητικότητας σε δύο τροχούς αναμένεται το ίδιο συναρπαστικό με τα αυτοκίνητα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή