Μία σπέσιαλ Ferrari με την υπογραφή της Novitec

Ακόμη και οι Ferrari έχουν περιθώρια βελτίωσης και η γερμανική Novitec μας δείχνει πόσο ψηλά μπορεί να ανεβάσει τον πήχη.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Ferrari 812 Competizione είναι μία από τις καλύτερες που έχουν βγει από το εργοστάσιο στο Maranello και ας έχει τον κινητήρα μπροστά. Άλλωστε, μιλάμε για ένα Grand Tourer που μπορεί να οδηγείται καθημερινά και να προσφέρει επιδόσεις και απόλαυση. Και για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω η Novitec έχει την απάντηση.

Από το εργοστάσιο η καρδιά της 812 Competizione, ένας ατμοσφαιρικός V12 με 6.500 κυβικά, αποδίδει 830 ίππους.

Για την περίσταση λοιπόν το σύστημα εξαγωγής έχει αναβαθμιστεί με το «τελικό» της Inconel να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα ή προαιρετικά με επιχρύσωση. Χάρη σε αυτό το σύστημα και τους νέους καταλύτες η Novitec κατάφερε να αυξήσει την ισχύ στους 854 ίππους που αποδίδονται στις 9.250 σ.α.λ..

Επιπρόσθετα υπάρχουν νέα χαμηλωμένα σπορ ελατήρια που φέρνουν την 812 Competizione 25 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος, ενώ σημειώστε πως υπάρχει σύστημα ανύψωσης του ρύγχους έως και κατά 40 χιλιοστά για την ευκολότερη πρόσβαση π.χ. σε ράμπα γκαράζ.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα νέα στοιχεία που κάνουν την 821 Competizione να φαίνεται ακόμη πιο άγρια σε αυτό το σκούρο γκρι και με τις κόκκινες πινελιές στο καπό, την οροφή και στις δαγκάνες των φρένων.

Σε συνεργασία με τη Vossen υπάρχουν τρείς διαφορετικής σχεδίασης ζάντες 21 ιντσών εκ των οποίων οι δύο είναι σφυρήλατες. Και πέρα από τις εξωτερικές αναβαθμίσεις υπάρχουν επιλογές εξατομίκευσης και για το εσωτερικό με επενδύσεις σε αλκαντάρα και ανθρακονήματα.